Nayteikkuna

Focusrite Liquid Mix - prosessorihyvettä Sintefexin reseptillä

 

 

 

Jos joku ei halua tietokoneeseensa kolmeakymmentäkahta kanavaa pirun hyväsoundisia antiikkikompressoreita ja -ekvalisaattoreita, nostakoon kätensä nyt! Jos asia houkuttaa, jatkakoon lukemista.

 

Aiemmin tämän vuoden keväällä oli vaikea pysytellä housuissaan kun Focusrite ilmoitti laajentavansa Liquid-tuotelinjaansa uudella laitteella. Olin käyttänyt Focusriten Liquid Channelia kaikkeen yhtä kanavaa vaatineisiin äänityshommiin jo parisen vuotta ja ollut todella tyytyväinen laitteeseen mallinnettuihin antiikkietuasteisiin ja -kompressoreihin. Vähitellen laitteesta alkoi tihkua tietoa satunnaisissa blogeissa ja keskustelufoorumeilla. Siinä vaiheessa kun eräs nimeltämainitsematon, luotettavaksi havaittu taho kertoi speksit ranskalaisilla viivoilla, en enää miettinyt vaan soitin DLX-musiikkiin ja tilasin masiinan (näkemättä, kuulematta). Saatan pilata jännityksen, mutta sanon, että kannatti.

Liquid Mix, joksi kyseinen laite nimettiin, sisältää tehokkaan DSP:n, kytketään tietokoneeseen (toistaiseksi, lokakuuhun asti, vain Appleen) FireWire-liitännän kautta ja sisältää 40 kompressorimallinnusta ja 20 ekvalisaattorimallinnusta lähestulkoon kaikista suosituimmista high-end-laitteista. Eikä tuossa kaikki; jo syys-lokakuulla on tulossa paketillinen lisämallinnuksia.
Focusrite ei copyright-syistä halua käyttää laitteiden alkuperäisiä nimiä, mutta “jostakin” verkkosivuilta löytyy pdf-dokumentti, josta käy ilmi kunkin mallin lähde. Joukossa ovat mm. SSL, Neve, API, Avalon, Millennia (malli STT-1:n kompressorista sai minut aikoinaan myymään Millennian STT-1:n ja ostamaan Liquid Channelin – nyt sama malli on Liquid Mixissä). Kuten myös Drawmer, dbx, Manley, Fairchild, Empirical Labs, Teletronix, Urei jne. Kaikki tärkeimmät pöhisijät ja huohottimet siis.

 


Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 5/2006).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

 

 

 

 

21.07.2009
|
Petri Alanko
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy