GarageBand '09 - soittomaikka läppärissä

|
Image
 

Teksti: Tommi Saarela

Kätevän jokapojan musiikkistudion uutuusherkkuja ovat retrovahvistimet ja kuuluisat soitonopettajat.

Kitaraa näpläävälle kotisoittajalle Garagebandin parasta antia ovat retrohenkiset klassikkovahvistimet ja pedaalit, jotka ovat toiminnoiltaan kevennettyjä ja laadultaan kapoisempia versioita Logicin virtuaalivermeistä.
Soundeiltaan ja säädöiltään ne ovat kelvollisia aloittelijalle, ja kotitreeneihin edistyneemmällekin kitaristille. Tietenkään Apple ei ammu itseään nilkkaan tarjoamalla huippusoundia ja rajatonta säätövalikkoa ohjelmapaketissa, jonka hinta on muutamia kymppejä. Tarkoitus on ensin koukuttaa ja sitten houkuttaa – esimerkiksi ostamaan Logic, josta löytyy vankempaa koodia samasta aiheesta.
Garageband ’09 esittelee viisi selkeästi visualisoitua mutta kautta rantain nimettyä klassikkovahvistinta ja -comboa Voxista Fenderiin. Styrkkareihin pääsee käsiksi kun sähkökitara kytketään Macciin (mieluiten etuasteen kautta) ja valitaan haluttu vahvistin, johon liittyy selkeä säädinpotikoiden paneeli.

 

 

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 3/2009).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.