Headrush Pedalboard – värinäyttö ohjaa tehokasta mallinnusteknologiaa

|
Image

Headrush FX on varsin uusi tulokas laite-valmistajana, mutta sen ensimmäinen tuote on kyllä todella kiinnostava. 
Firman omaa nimeä kantava pedaalilauta perustuu Eleven Rack HD -ohjelmistoon ja sen on määrä tarjota mallinnukset kutakuinkin kaikesta, mitä kitaristin signaalitiehen kuuluu: efekteistä, vahvistimista, kaiutinkaapeista ja lopuksi vielä ulkoisesta mikrofonista.

 

Ensivaikutelma Headrushista on, että laite on iso. Se ei todellakaan ole tyyppiä ”kaikki vahvistimet ja efektit samassa ja mahtuu vieläpä kitaralaukkuun”. Leveyttä on noin 60 cm ja syvyyttä 30 cm, joten Headrush ei mahdu edes isoon kassiin. Valmistaja tarjoaa lisävarusteeksi kunnolla pehmustettua ja kantohihnallista pussia, joka onkin melko pakollinen lisähankinta. Tällaisen arvolaitteen kuljetteleminen houkuttelee harkitsemaan myös lujan flight casen hankkimista. Asialla on toinenkin puolensa – seitsemän painokilonsa ansiosta pedaali pysyy taatusti paikoillaan!

Toinen nopea havainto on, että kerrankin ovat laittaneet jämäkän virtajohdon liittimen. Niin monta kertaa on harmittanut lattiaefektien ulkoisen virtalähteen kevyesti paikalleen painettava piikkiliitin – Headrushin virtamuuntaja on sisällä pedaalissa ja virtajohto on vakioitua ja varmasti paikallaan pysyvää tyyppiä.
Tukevan teräskoteloinnin pohjaan on oivaltavasti laitettu poikittainen ura, jotta johtonippu pystyy kätevästi kulkemaan laudan alta, mutta olisikohan ollut mahdollista tehdä vielä toisensuuntainen ura, josta vietäisiin johtoja takaa suoraan alle?

Isosta koosta on monia hyötyjä. Kokonaisuuden selkeys on ainakin tervetullut ominaisuus: poljettavat kytkimet ovat sopivan kaukana toisistaan, jotta tarkka osuminen onnistuu. Joka polkukytkimen yllä on sekä leveä värillinen merkkivalo että vaihtuva-sisältöinen pienempi tekstiruutu, joka nimeää sillä ohjattavan komponentin tai tallennuksen. Mutta aivan erityisesti: kerrankin lattialaitteessa on kunnollinen iso kosketusnäyttö.

•••

Näin alkaa käyttökokeisiin perustuva testiartikkeli, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin printtinumerosta 5/2017.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.