Katja Lappi on maailmanlopun musadiktaattori

|
Image

Putous, Siskonpeti, Nieminen ja Lahtinen Show… television suosikkisarjoista tutuksi tullutta pianisti-sovittaja-säveltäjä-kapellimestari Katja Lappia ei yllättäen olla tänä syksynä tv-ruudussa nähty, sillä kalenterin on täyttänyt työskentely teatterissa, lokakuussa ensi-iltansa saaneen ”Maailmanlopun revyyn” musiikin parissa.

 

Katja Lapin syksy on kulkenut eri tahtiin kuin vuosikausiin, sillä hän ei ole ollut mukana yhdessäkään isossa tv-produktiossa. Putouksessa lähes alusta asti pianistina ja kapellimestarina työskennellyt Lappi joutui päällekkäisyyksien takia jättäytymään pois suosikkisarjan kymmenenneltä tuotantokaudelta.
Lapin matka miljoonayleisöjen tunnistamaksi tv-musiikkikasvoksi alkoi jo muskari-iässä. Musiikkiopistossa soittimeksi valikoitui sello, vaikka espoolaistytön intohimona olikin piano, jota hän jaksoi pimputella kotona omin päin kaiket päivät.
Lappi sanoo pitävänsä pienenä ihmeenä, että pääsi ilman muodollista piano-opetusta Sibelius-Akatemian Musiikkikasvatuksen osastolle – piano pääinstrumenttinaan.
Yllättävän moni MuKan käynyt on valmistuttuaan mennyt muihin kuin pedagogin hommiin, mutta Lappi päätti, että niin ei käy hänelle.
– Ajattelin, että kun tänne on päästy ja saadaan laadukas koulutus musiikinopettajaksi, niin sitä ruvetaan tekemään!
Valmistuttuaan Lappi onnistuikin sukkuloimaan musiikinopettajan päivätyön ja taiteilijauran välillä kymmenen vuotta, mutta jättäytyi tänä syksynä vapaaksi taiteilijaksi.
– Oli viimeinen hetki, muuten se jäisi kokeilematta, mikä saattaisi katkeroittaa myöhemmin, Lappi pohtii ja hymähtää perään, että jos vapaalla kentällä alkaa näyttää vaikealta, ainahan voi palata koululle raapimaan ikkunoita ja anelemaan, että ”ottakaa mut takaisin”.

•••

Juttu on julkaistu alunperin Riffin printtinumerossa 6/2018,  mutta se on nykyisin luettavissa kokonaisuudessaan myös Riffin verkkosivustolla tämän linkin kautta.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Voit tilata lehden itsellesi edullisesti myös esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.