Nayteikkuna

Kirchhoff Arctic – muoviämpäreitä mannermaalta

 

Teksti: Tommi Saarela, kuvat: Tommi Posa

Uusia rumpumerkkejä putkahtaa ilmoille harvakseltaan. Isompien talojen akryylipönttöjen alihankkijana palvellut saksalaisvalmistaja Kirchhoff profiloituu nyt omalla nimellään.

 

Soitinkaupassa trendit kiertävät kehää. Viimeksi muovisia pönttöjä nähtiin enemmän lauteilla 1970-luvulla, silloinkin kuriositeettina perinteisten puurunkojen seassa. Kyseiseltä aikakaudelta nousee mieleen ensimmäisenä Led Zeppelin ja John Bonhamin värillinen Vistalite-muovisetti. Ja nyt 2000-luvulla kun kaikki puulajit suojelluimpien sademetsien perukoita myöten on käyty läpi, on taas synteettisten materiaalien aika. Tulkoon Kirchhoff – tulkoon akryyli.

Vaikka Kirchhoff on laajemmalle soittokunnalle tuntematon ja ”uusi”, ei valmistaja ole eilisen teeren poikia. Tietoa, taitoa ja arvostusta on kerätty alihankintatöistä tunnetummille rumputehtaille. Kirchhoff on markkinoiden paineessa laajentanut valikoimiaan myös puurunkoisten settien suuntaan, mutta erityisesti merkki tunnetaan akryylisettien tienraivaajina.

Ja tuotekehitystä on saksanmaalla tehty: valmistaja retostelee ihan syystä, sillä Kirchhoffin muoviämpärit ovat saumatonta akryylia. Rungot sylinterit sorvataan rummuiksi muottiin valetuista akryyliputkista, joiden parasta seossuhdetta on haettu parhaan soundin, keston ja ulkonäön löytämiseksi.

 

 HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

 

 

 

 

 
   

 

03.09.2009
|
Tommi Saarela
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy