Mark Studio 1 – Markbass-soundia tietokoneessa

|
Image
 

Teksti: Martin Berka, kuva: Tommi Posa

Markbass-vahvistimet tunnetaan loistavan soundinsa ohella myös keveästä painosta.Vaan nytpä on olemassa vieläkin kevyempi vaihtoehto: firman oma mallinnussofta.

Italialaiset bassovelhot ovat pakanneet Mark Studio 1 -ohjelmaan kolme erilaista nuppia, kuusi kaappimallia, saman verran mikrofonityypejä virtuaalikaappien eteen sekä bassolle optimoidun kompressorin. Nuppipuolella ovat edustettuna Markbass-soundin peruspilari, putkihybriid TA501, Riffissä 3/2008 testattu R500, sekä viime vuonna esitelty täysputkijärkäle Classic 300.
Kaappivalikoima taas kattaa laajan alueen kompaktista Standard 151HR -mallista bassomailman jätteihin kuuluvaan vintagetyyliseen Classic 108 -komeroon.
Mikrofonimallinnusten skaala on sekin varsin kattava ulottuen nauhamikrofonista isokalvoiseen kondensaattorimalliin. Mukana myös yksi yhdistelmämikitys, jossa kaksi erilaista mikrofonia poimii samanaikaisesti virtuaalikaapin soundin. Näitä palikoita voi yhdistellä vapaasti maun ja musiikkityylin mukaan, mikä luo hyvän perustan muokkaamiselle pienintä piirrettä myöten.

Ruuvaillen

Mark Studio 1 tarjoaa monipuolisia työkaluja oikean soundin luomiseen ja loistava visuaalinen toteutus tekee käytöstä intuitiivista. Vahvistimen säädöt muokataan suoraan nupin “potikoilla”, kun taas mikrofonin asento (keskelle/reunalla) ja sijainti (lähellä/kauempana) sekä signaalin vaiheistus määrätään virtuaalikytkimillä.

 

  HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.