Peloton-orkesteri – päivä sirkuksessa!

|
Image

Tanssiteatteri Hurjaruuthin talvisirkukset ovat jo instituutio. Riffiä tämänkaltaisessa produktiossa kiinnostaa varsinkin bändin työskentely nykysirkuksen lauteilla – paikassa, jossa tutut säännöt eivät enää päde.

Hurjaruuthin tämänvuotinen talvisirkus on nimeltään ”Muisti”, ja siinä on viitisentoista esiintyjää, joista valtaosa ulkomailta – Islannista, Englannista, Ranskasta, Belgiasta, Espanjasta ja Argentiinasta. Myös elävä orkesteri on olennainen osa esitystä.
Omia mausteitaan luovaan soppaan kaataa nyt kolmatta kertaa soittajakollektiivi Peloton, joka on erikoistunut toteuttamaan elävää musiikkia teatteriin, sirkukseen, tanssiin, avantgardeen, performanssiin ja sen sellaiseen.
Ryhmän johtohahmo Pentti ”Pena” Luomakangas kertoo, että kun Pelottoman aktiviteetteja suunnitellaan kuukausia etukäteen, samalla selvitetään keiden on kulloinkin mahdollista hypätä mukaan.
Freelancemuusikolla muut keikat estävät toisinaan osallistumisen, ja Luomakankaan mielestä onkin vain etu, että kollektiivin liepeillä pyörii joukko erityyppisiä soittajia.

 

Näin alkaa Tommi Saarelan toimittama juttu artikkeli, joka on julkaistu kokonaisuudessaan Riffissä 6/2016. Aviisin voit lukea printtiversiona, tai digitaalisena näköispainoksena Lehtiluukkupalvelussa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.