Yamaha RBX4 A2 – muotoilu kuin tieteiselokuvasta

|
Image
 

Teksti: Martin Berka, kuva: Tommi Posa

Uutuusbasso RBX4 A2:n runko on rakennettu Yamahan omalla A.I.R.-menetelmällä, jossa kevyestä balsapuusta veistetty ydin on päällystetty kovalla vaahterakuorella.

Uudelle rakennustavalle löytyy kaksi perustelua – ensimmäinen on A.I.R.-rungon keveys, joka tekee soittimesta mukavan kannatella, ja toinen on hyvin resonoiva runko, minkä pitäisi parantaa myös basson sointia. RBX4:n runko on muotoiltu sulavan kaarevasti, niin että basson paksuin kohta on keskellä. Oheneminen reunoja kohti tekee bassosta erittäin mukavantuntuisen, eikä perinteisiä viistoituksia rungossa tarvita lainkaan.

Vaikka tämä Yamaha on ulkomuodoltaan samanlainen kuin muut RBX-sarjan mallit, antavat A.I.R.-runko sekä testiyksilön valkoinen ja harmaa värimaailma soittimelle kuitenkin äärimmäisen nykyaikaisen ulkonäön.
Myös basson muut ainesosat jatkavat samaa sci-fi-linjaa: uusi talla, jonka Yamaha kehitti varta vasten tälle bassolle, on tyylikäs ja sulavalinjainen luomus mattahopealla viimeisteltynä. Kielet pujotetaan rungon läpi, ja samoin myös tallan kiinnitys runkoon on hoidettu rungon läpi ulottuvilla pulteilla. Tämänkin pitäisi olla eduksi niin soittimen soundille kuin soinnin kestollekin.

 

  HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.