Audio Design M2.12W/L – mutkikas nimi, mutkaton laite

|
Image

Aktiivikaiutin taustamusiikkisoittimella ja kahdella langattomalla sopii messuosaston tai toritapahtuman PA:ksi.

 

Akkukäyttöinen M2.12W/L on varustettu matkalaukkupyörillä sekä teleskooppisella vetosangalla, ja kisapaikalle päästyä muovikoteloisen kaiuttimen saa nostettua helposti kaiutintelineen nokkaan. Oheistarvikkeina mukaan kuuluu kaksi lupavapaalla 600 MHz:n alueella toimivaa langatonta käsimikrofonia sekä laturi/virtalähde. Takalaidassa on myös erikseen 12 voltin liitännät esimerkiksi auton akkuvirran käyttöä varten.

Image

 

Tarvikkeistoon kuuluu myös kaukosäädin. Sillä voi komentaa taustamusiikkisoitinta, jonka ohjelmalähteeksi käy ulkoinen bluetooth-laite, USB- tai SD/MMC-muistiväline. Lisäksi laitteessa on oma FM-radiovastaanotin. Soittimelle on kaiuttimen etulaidassa fyysiset käyttönäppäimensä ynnä volume-, basso- ja diskanttisäädöt. Kauko-ohjain toisintaa näppäimet sekä volumesäädön, ja sillä valitaan myös ekvalisoimalla muokattu toistovaste (flat/pop/rock/jazz). Ohjaimen soittokomennot ja tiedostojen selauskäskyt välittyvät myös ulkoiselle BT-laitteelle.

Vakiona settiin kuuluvat kaksi mikrofonia ovat muovirunkoisia ja uskomattoman keveitä, mutta tuotevalikoimassa on myös erikseen myytävä metallirunkoinen Top-malli. Eron näiden välillä huomaa sekä painosta että käsittelyäänten vaimennuksesta, joka Top-versiossa on huomattavasti parempi. Soundillisesti molemmat mikrofonimallit ovat tervesointisia ja toimivat spiikkikäytössä varmasti oikein hyvin.

Langattomat lähetystaajuudet on viritetty kiinteästi, eikä mikrofoneissa ole muitakaan säätöjä. Runkoihin upotetut On/Off-kytkimet eivät ole alan ergonomisimpia, mutta ne toimivat asiallisesti eivätkä aiheuta sähköisiä häiriöitä. Muovirunkoisen perusmikrofonin kytkin naksahtaa akustisesti ja tuottaa sitä kautta kuuluville sivuäänen, muttei dramaattista sellaista.

Image

Metallirunkoinen Top-mikrofoni (alempana) on jämäkämpi käteltävä, ja tehokkaampi käsittelyäänten vaimennus puoltaa satsausta lisähankintaan.

 

Mikrofoneille ei ole vahvistimessa sävynsäätöjä, mutta kytkimellä aktivoitava ducker löytyy. Sitä käytettäessä taustamusiikki vaimenee automaattisesti aina, kun jompaan kumpaan mikrofoniin puhutaan. Vaimennus on jyrkkä, mutta miellyttävä, eikä musiikki myöskään syöksähdä liian äkisti alkuperäiselle voimakkuudelleen vaan palaa takaisin sopivan loivasti.

Mikrofoneille voi annostella Echo-nimikkeellä merkattua toistokaikua, muita efektejä ei varusteluun kuulu.

Monofoninen linjatason aux-tulo oman voimakkuudensäätimensä kera sekä mikrofonikäyttöön sovitettu jakkitulo täydentävät varustelun.

 

Jokamiesluokan kärkipäätä

Audio Design M2.12W/L on todellinen kansan-PA. Kun virrat naksuttelee päälle, setti on saman tien valmis, eikä säätöihin tai niiden opiskeluun kulu aikaa. Nyt ei kumminkaan kilpailla A-brändien kanssa hifiä vaativan konserttitilanteen äänentoistosta, vaan kustannustehokkaasta ratkaisusta budjettiluokassa. 

Äänipuoli onkin laitteen koko- ja hintaluokka sekä oletettu käyttöympäristö huomioiden oikein asiallinen, ja taustamusiikkisoitin poikkeuksellisen monipuolinen. Jos tällä setillä ei saa vaalikojun tarpeita, henkilökunnan tiedotustilaisuutta, koulun urheilukilpailun kuulutuksia tai haastattelua messuosastolla hoidettua, niin on ihme. Ja moneen muuhunkin tällainen monitoimisysteemi kyllä taipuu, kun vaan hetken pohtii.

 

Audio Design M2.12W/L

Aktiivikaiutin taustamusiikkisoittimella ja kahdella langattomalla mikrofonilla

• bassoelementti, 12"
• diskanttitweeter, 1"
• nimellisteho 150 W (hetkellisesti 450 W)
• toistoalue 55 Hz – 22 kHz
• neljä valmiiksi ekvalisoitua yleissävyä (flat, pop, rock ja jazz)
• kaksi langatonta mikrofonia, 660 MHz ja 677 MHz
• taustamusiikkisoitin: BT/USB/SD/MMC/FM-radio
• hinta perusmikrofoneilla 389 e
• Top-sarjan mikrofoni 49 e / kpl
• headset-mikrofoni 39 e / kpl

Lisätiedot: Musiikki Silfverberg 

••• 

Tämä artikkeli on julkaistu alunperin Riffin printtinumerossa 4/2020. Vastaavantyyppisiä käyttökokeisiin perustuvia tuotearvioita julkaistaan jokaisessa Riffin printtinumerossa.  

 Jos pidät näitä juttuja hyödyllisinä tai viihdyttävinä, voit tukea Riffin tulevaa julkaisutoimintaa kätevästi ostamalla itsellesi vaikka tuoreen printtinumeron tai tilaamalla lehden esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena. 

Riffin voi ostaa digitaalisena näköispainoksena Lehtiluukkupalvelusta.  

Printti-Riffiä myyvät hyvin varustetut soitinliikkeet sekä Lehtipisteen myymälät kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta.