GR Bass AT Cube 800 – kevyestä virsi kaunis

|
Image

GR Bass AT Cube on pieni ja ponteva, vaikka ei painakaan juuri mitään. Juuri sellainen kombo, jonka ottaa mielellään pikkukeikalle. Ja lisäkaapilla vähän isommallekin.

 

Valmistajan lyhennys AT, AeroTech, viittaa kotelossa käytettyyn, ilmailuteollisuuden sivutuotteena syntyneeseen materiaaliin. Siinä on kaksi kerrosta hiilikuitua ja niiden välissä materiaalia, jonka akustisten ominaisuuksien kerrotaan vastaavan puuta. Kestävyyden pitäisi olla vähintään sama kuin puukotelolla, mutta painoa 40 % vähemmän. Tässä tapauksessa 9,5 kiloa, ja rakenteen eduista pääsee nauttimaan myös GR Bassin kombo- ja kaappimalleissa laajemminkin.

Kun AT Cube 800:n ulkomitatkaan eivät päätä huimaa, on roudaus kansilevyn hihnakahvasta vaivatonta. Tämä kulkee mukana vaikka pyörän tarakalla, jos tiukka paikka tulee.

 

Image

 

Valtavan pitkä led-rivistö toimii ensinnäkin viritysmittarin näyttönä, mutta lisäksi se ilmaisee tulosignaalin tason peräti neljällä valinnaisella tavalla. Joko vasemmalta oikealle kasvavana led-patsaana tai sitten koko rivistön keskustasta laitoja kohden levenevänä liikkeenä. Ja kummassakin voi valita näytetäänkö signaalin voimakkuus nollasta huippuarvoon kasvavan yhtenäisen led-joukon muodossa, vai näytetäänkö pelkästään hetkellinen huippuarvo yhdellä ledillä kerrallaan.

12-tuumaisen Jensen/Sica-kartiolementin lisäksi kombossa on erillinen diskantti-tweeter, jonka volumelle on kotelon takapuolella kolmiasentoinen kytkin. Niin kytkin kuin virtajohdon liitinkin ovat kopan syvennyksessä hyvässä suojassa kolhuilta. 

Samaan lokeroon on sijoitettu virtajohdon liitäntä, Speakon lisäkaiuttimen kytkemiseen, efektilenkin lähtö- ja paluujakit sekä balansoidun DI-lähdön XLR. Käytännössä GR One -sarjan vahvistinnuppi on nimittäin istutettu kombon takareunaan naamapuoli ylöspäin, kätevää.

 

Riittävästi kaikkea

Soundin maustamiseen vahvistimessa on tehokas nelialueinen EQ, jossa kummallekin keskialueen säädölle voi valita kytkimellä jonkin kolmesta eri vaikutustaajuudesta. Bassosäätimen rinnalla aivan alimpaan rekisteriin pääsee käsiksi myös sointia tummentavalla Deep-kytkimellä ja ylimpään diskanttiin puolestaan EQ-säätimen ohessa sointia terävöittävällä Bright-kytkimellä. Pure Sound -kytkimellä taas vahvistimen ekvalisaattorin voi ohittaa kokonaan.

Soundin osalta ekvalisaattori eri taajuus- ja tehostusvalintoineen ansaitsee arvosanakseen kiitettävän, mutta käytettävyydessä olisi vielä hiomisen varaa. Merkintöjä on työläs lukea kiiltävästä paneelista ja miniatyyrikokoisten kytkinten liikuttelu asennosta toiseen vaatii todella keskittymistä. 

Toisaalta säätöpuuhat palkitsevat viitseliään ja mahdollisuudet ovat moninaiset. Esiin saa syvän tummaa tai paksua ja pyöreätä, yhtä lailla kuin purevaa keskialuepainotteistakin soundia. Myös keskialueen skuuppaus luontuu erinomaisesti ja erillinen diskantti-tweeter tasokytkimineen huolehtii aina tarvittavasta kirkkaudesta.

Kun tehoakin on kokoon nähden julmetusti, pärjää kombolla jo treenikämpän lisäksi luokkahuoneessa ja pienillä kuppilakeikoilla. Lisäkaapilla äänivarat laajenevat isompaan saliin riittäviksi, ja toisaalta kaiuttimen voi napsauttaa mykäksi ja siirtyä kotona kuuntelemaan vahvistinta kuulokkeilla, kun tarpeen on. Näppärä ja monipuolinen paketti!

 

GR Bass AT Cube 800

Bassokombo hiilikuikotelolla

• nelialueinen EQ, ohitettavissa (Pure Sound)
• deep- ja bright-kytkimet
• efektilenkki
• DI-lähtö tasonsäädöllä
• kuulokeliitäntä tasonsäädöllä
• nimellisteho 800 W
• 12" Jensen/Sica-kaiutin
• diskantti-tweeter tasokytkimellä
• liitäntä lisäkaiuttimen käyttöön
• hinta 1375 €


Lisätiedot: Musiikki Silfverberg 

••• 

Tämä artikkeli on julkaistu alunperin Riffin printtinumerossa 4/2022. Vastaavantyyppisiä käyttökokeisiin perustuvia tuotearvioita julkaistaan jokaisessa Riffin printtinumerossa.  

 Jos pidät näitä juttuja hyödyllisinä tai viihdyttävinä, voit tukea Riffin tulevaa julkaisutoimintaa kätevästi ostamalla itsellesi vaikka tuoreen printtinumeron tai tilaamalla lehden esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena. 

Riffin voi ostaa digitaalisena näköispainoksena Lehtiluukkupalvelusta.  

Printti-Riffiä myyvät hyvin varustetut soitinliikkeet sekä Lehtipisteen myymälät kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta.