Lewitt LCT 441 Flex – suuntakuvio ratkaisee

|
Image

Nyt on äänittäjälle tarjolla kahdeksan eri suuntakuviota ja jos ei itse tohdi päättää, niin voi painaa arvontanappia. Ihan totta!

 

Suuntakuvioiden lukumäärä selittyy näin: perushertan vaihtoehdoksi valikoimassa ovat myös laaja hertta sekä superhertta.
Kahdeksikko ja pallo nostavat vaihtoehtojen lukumäärän jo viiteen, ja siinäpä myös taitavat olla ne kaikkein yleisimmin käyttöön valikoituvat suuntakuviot.
Kattauksen kolme viimeistä suuntakuviota ovat nimittäin herttaversioiden peilikuvia, jotka kuuntelevat enemmän mikrofonin takasuuntaa kuin etupuolta. Ne jäänevät useimmilla erikoistilanteiden salaisiksi aseiksi.
Toisaalta niillä on äärimmäisen helppoa, nopeata, ja ennen kaikkea mielenkiintoista kokeilla erilaisia vaihtoehtoja mikrofonia vaihtamatta tai liikuttelematta.

 

Image

Suuntakuviota vaihdetaan jommalla kummalla Flexin etulaidan painonäppäimellä, joista yksi juoksuttaa vaihtoehtojen lenkkiä logon ympäri myötäpäivään, toinen samaan tapaan pykälän kerrallaan mutta vastasuuntaan.
Ja jos haluaa leikitellä sattumalla, voi oikeanpuoleista pitää pohjassa viisi sekuntia, jonka jälkeen Lewittin logo alkaa vilkkua vihreää ja punaista samalla, kun suuntakuvion merkkivalo vilistää sen ympärillä kehää pikkuhiljaa vauhtiaan hidastaen. Lopulta ruletti pysähtyy jonkin sattumanvaraisen suuntakuvion kohdalla ja sillä sitten vedetään.

 

Omalla vankalla linjallaan

Lewittin varusteet ovat tuttuja jo aiemmista LCT-malleista. Vankka kehtoripustin mikrofonille sekä kehtoon magneetilla lukittuva metallinen pop-filtteri ovat kooltaan kompakteja ja konstruktioina päteviä. Kumpikin hoitaa hommansa tyylikkään eleettömästi, mutta tehokkaasti.

Tässäkin paketissa tulee mukana lisäksi mikrofonin ylle pujotettava superlon-tuulisuoja, vetoketjulla suljettava topattu kuljetuspussukka, sekä Lewittin logolla ja sloganilla merkattu leveä kuminauha, jonka tarkoitusta olen ennenkin ihmetellyt.

Itse pääasia, LCT 441 Flex on sekin esineenä hienostunut ja luottamusta herättävä. Mikrofoni on mekaaniselta olemukseltaan jämpti ja huoliteltu, aivan kuten sen oheisvarusteetkin. Suuntakuvion valintakytkimet pelaavat juoheasti ja valintaa ilmaisevat symbolit ovat selkeästi luettavissa.

 

Soundikin on kohdillaan

Lewitt LCT 441 Flex on soinniltaan samaa paria ulkoisen olemuksen kanssa: selkeän konstailematon ja miellyttävän asiallinen. Transientit toistuvat täsmällisinä, bassorekisteri on syvä ja tarkkapiirteinen, keskialue lämmin. Preesensalueelta ylös asti soinnissa on myös laatumikrofoneille ominaista levollista kuulautta, jossa kirkas ei tarkoita pistävää eikä erottelevuus ole synonyymi hyökkäävyydelle. Asiat tulevat selviksi kärjistämättä ja äänilähteen luontaista sävyä kunnioittaen, olipa kyse laulun tai instrumenttien äänittämisestä.

Suuntakuvioiden rajaukset toimivat hienosti, ja kuvion valinnalla pääsee vaikuttamaan moneen asiaan ympäröivän tilasoinnin ja vuotojen määrästä proximityn voimallisuuteen. Jos huone ja tilanne sallii, pelkällä suuntakuvion vaihdolla saa vaikkapa tuplauksiin tai saman henkilön laulamiin stemmoihin mukavasti toisistaan poikkeavaa ilmettä, ja sitä kautta kokonaisuuteen lisää sävyjä ja eloa.

Hyvää työtä, Lewitt!


Lewitt LCT 441 Flex

Studiomikrofoni vaihdettavilla suuntakuviolla

• kahdeksan suuntakuviota
• suurikalvoinen kapseli, 1" kalvo
• herkkyys 17 mV/Pa
• maksimiäänenpaine 147 dB SPL
• dynamiikka-alue 137 dB
• kohinaetäisyys 87 dB (A)
• itseiskohina 7 dB (A), hertta
• hintaluokka < 400 euroa

Lisätiedot: Profitron

••• 

Tämä artikkeli on julkaistu alunperin Riffin printtinumerossa 5/2018. Vastaavantyyppisiä käyttökokeisiin perustuvia tuotearvioita julkaistaan jokaisessa Riffin printtinumerossa.  Jos pidit juttua hyödyllisenä tai viihdyttävänä, voit tukea Riffin tulevaa julkaisutoimintaa kätevästi ostamalla itsellesi vaikka tuoreen printtinumeron tai tilaamalla lehden esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Riffin voi ostaa digitaalisena näköispainoksena Lehtiluukkupalvelusta.  

Printti-Riffiä myyvät hyvin varustetut soitinliikkeet sekä Lehtipisteen myymälät kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 


Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.
 

Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.

Lisää nettiin avattuja laitetestejä näet alempaa tältä sivulta ja voit selata niitä myös tästä.