Sanken CSS-50 – leveä stereo, stereo, mono

Image

Sanken CSS-50 -stereomikrofoni on varsinaisesti suunniteltu filmi- ja TV-tuotanojen kenttä-äänityksiin, mutta on sille kyllä käyttöä studiossa tai konserttisalissakin.

 

CSS-50 on tyypiltään haulikko, mutta mikrofonin juju on kolmen erillisen kapseli muodostelma, jossa yksi kapseleista tuottaa monosignaalin ja kaksi muuta kapselia keskittyvät sitten vasemman ja oikean laidan taltioimiseen.
Vieläpä niin, että runkoon upotetulla kytkimellä voi valita jonkin kolmesta eri vaihtoehdosta: monoäänen, tavallisen stereon tai leveän stereon.

Tulos on vakuuttava – äänikuvan keskikohta ankuroituu vakaasti ja horjumatta keskelle laitojen avautuessa avarasointisina ja tarkkapiirteisinä.

Vaikka äänenpaineen kesto asettaakin rajansa, niin CSS-50 soveltuu jopa lyömäsoitinten taltioimiseen.
Maltilla lyövän rumpalin setin etupuolelle yläviistoon muutaman metrin päähän sijoitettu CSS-50 kaipasi tuekseen vain erillistä bassarimikkiä, muutoin setti soi sellaisenaan komeasti.
Kevyellä ekvalisoinnilla peltisoundit ja virvelimaton ylenpalttinen räiske asettuivat mukavasti ja soinnissa välittyi sekä leveyssuuntaa että orgaanista syvyysvaikutelmaa, joista erityisesti jälkimmäinen on harvinainen ilmiö rumpujen yläpuolelle sijoitettujen overheadien aikakaudella.

Kaikki kolme kytkimen asentoa ovat myös käyttökelpoisia, monosopeutuvuus on erinomainen ja laajennuksen stereoksi voi valita tilanteen mukaan. Erinomainen työkalu!


Sanken CSS-50

• suuntakuvio superhertta / stereo / leveä stereo
• toistoalue 60 Hz – 20 kHz
• maksimiäänenpaine 120 dB (SPL)
• itseiskohina 16 dB / 17 dB (mono/stereo, SPL, A),
• hinta 1922 €

Lisätiedot: Noretron Broadcast

•••
Samaan aikaan CSS-50:n kanssa testiin saapuivat myös musiikkiäänityksiin suunniteltu Sanken CU-55 sekä CS-M1.

Image

Näiden kahden mikrofonin perusteellisen testin voit lukea Riffin printtinumerosta 1/2020, joka julkaistaan 12.2.2020.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Voit tilata lehden itsellesi edullisesti myös esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.