Sennheiser HD 25 Light – kevyttä ja mukavaa

|
Image

Rakenteeltaan simppelit ja soinniltaan miellyttävät, sopivasti eristävät. Mitäpä muuta studiokuulokkeilta enää sopisi odottaa?

 

HD 25 Lightin kuuloke-elementti on sama kuin alkuperäisessä HD 25 -mallissa ja huojennus hintaan on saatu tiristettyä muuta rakennetta yksinkertaistamalla. Tämä on käypä ratkaisu. Yhtä kappaletta oleva, yhtenäinen sanka on riittävän taipuisa mukautuakseen kuuntelijan päänupin kokoon, mutta samalla riittävän jäntevä pitääkseen kuulokkeet töpäkästi hollilla. Sangan sisäpintaan on liimattu joustava solumuovikaitale, joka riittää vallan mainiosti pehmukkeeksi muovin ja luun väliin, kun ei tämän raskaammista luureista ole kysymys.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Pyöreä ja mitoiltaan siromman puoleinen kuulokekuppi ei ympäröi korvaa vaan asettuu korvalehden päälle. Tuntuma on tiivis, vaan ei ahdistava, ja tällaiseksi keveäksi malliksi nämä kuulokkeet eristävät ulkoista ääntä varsin tehokkaasti. Umpikuppeja suosiville rumpaleille niiden vaimennus ei varmastikaan riitä, mutta useimmille soittajille ja laulajille kyllä. Heille tervetullut on sekin mahdollisuus, että toista tai molempia kuulokekuppeja on helppo siirtää pikkuisen sivuun, jolloin vaikka juuri omaa laulua tai esimerkiksi akustista kitaraa kuulee myös akustisesti. Siirto käy vaivattomasti, eikä kuuloke paina korvaa vaikka onkin vähän sivuun asemoituna. Soundikaan ei moisesta kärsi. Musisoinnin ohessa uskoisin mallin olevan kätevä ja pätevä myös tiskijukkailussa.

Korvaa vasten painautuvan pehmukkeen pinta tuntuu mukavalta, ja pehmukkeet voi myös vaihtaa. Erikseen myytävään varaosasettiin kuuluu munkkien lisäksi kuuloke-elementtiä suojaava ohut vaahtomuovikerros, mainiota.

Y-mallinen johto on kiinteä ja puolitoista metriä on sille käytännöllinen mitta: piuha ei sotkeudu liian helposti tuolin jalkoihin tai ympäröiviin mikkitelineisiin, mutta sallii kohtuullisen eläytymisen. Pitempää toimintasädettä tarvitseville varataan sitten erikseen jatkojohtoja.

Kojeliitin on asiallinen tuplamalli, jossa 6,3 millin TRS-plugi kätkee sisälleen pienemmän, 3,5 millin pikkujakkiin tarkoitetun plugin. Käytännöllistä tämäkin, semminkin kun irrotettava sovitekappale lukittuu sijoilleen kierteellä, eikä pääse vahingossa jäämään jonkun laitteen kansilevyyn, kun luurit tempaistaan irti session päätteeksi. 

 

Puoli tusinaa näin alkuun, kiitos

Studiossa ei koskaan ole liikaa mikrofoneja ja kuulokkeita. Molempien valmistajana kunnostautunut Sennheiser näyttää jälleen kerran, että kokemus on valttia. Tuloksena tällä kertaa edulliset, mutta ammattikäyttöön riittävät ja moneen tilanteeseen soveltuvat muusikkoluurit. Näitä voi hankkia pajaan isommallekin ryhmälle budjetin kellahtamatta. Toimivaa ja kustannustehokasta. 

 

Sennheiser HD 25

Studiokuulokkeet

• paino n. 120 grammaa
• toistoalue 16 – 22 000 Hz
• maksimiäänenpaine 120 dB SPL
• impedanssi: 70 Ω
• kiinteä johto 6,3 / 3,5 mm:n liittimellä
• hintaluokka 100 e

Lisätiedot: Sennheiser Nordic, Suomi

••• 

Tämä artikkeli on julkaistu alunperin Riffin printtinumerossa 2/2021. Vastaavantyyppisiä käyttökokeisiin perustuvia tuotearvioita julkaistaan jokaisessa Riffin printtinumerossa.  

 Jos pidät näitä juttuja hyödyllisinä tai viihdyttävinä, voit tukea Riffin tulevaa julkaisutoimintaa kätevästi ostamalla itsellesi vaikka tuoreen printtinumeron tai tilaamalla lehden esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena. 

Riffin voi ostaa digitaalisena näköispainoksena Lehtiluukkupalvelusta.  

Printti-Riffiä myyvät hyvin varustetut soitinliikkeet sekä Lehtipisteen myymälät kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta.