Source Audio Zio – soundia buusterista

|
Image

Zio on esivahvistin ja buusteri, joka on tarkoitettu kitaran tai pedaaliketjun soinnin tehostajaksi. Kytkennässä on käytetty Burr-Brownin JFET-operaatiovahvistimia, ja soittajan valittavissa on neljä Circuit-säätimellä valittavaa esivahvistinkytkentää.

Buustin voimakkuus asetetaan output-säätimellä. Lisäksi Ziossa on tone-kytkin, jolla imitoidaan eripituisten kitarakaapeleiden soundia (lyhyt, keskipitkä, pitkä). Siinä missä kaksi ensimmäistä värittävät hienokseltaan ja hiukan enemmän, kolmas asento tuottaakin jo varsin tumma sointia.

Esivahvistimista ensimmäinen, JFET-kytkentä, tuotti hyvin läpinäkyvän boostin ilman varsinaista äänen värittymistä. Eikä seuraavakaan (Low-cut) ääntä väritä, vaan perustuu siihen, että ainoastaan soinnin alakertaa leikataan. Näin ollen se on paikallaan tilanteissa, joissa kitaran alimpia taajuuksia ei kauheasti tarvita, mikä antaa siten tilaa muulle äänekselle tai tarvittaessa lisää vahvistimen headroomia.
Loput vaihtoehdoista taas värittävät sointia jonkin verran. Studio perustuu Pultecin räkkiekvalisaattoriin ja sen soundi on täyteläinen ja ”makea” ilman puuroisuutta tai tuhnua.

E-Plex taas perustuu Echoplex-nauhakaiun esivahvistimen ”pölyiseen” sointiin, joka puolestaan vie soundin kirkkautta pois, mutta ei onneksi liian paljon.

Zio on näppärä pedaali silloin, mikäli kitarasoundin sävy ei miellytä. Pelkäksi buusteriksi tämä olisi kallis, mutta etuaste-vaihtoehdoilla soundia voi ihan mukavasti terästää, samoin kuin Tone-kytkimellä. Toimiva vehje tämäkin.

 

Source Audio Zio

Analoginen esivahvistin ja buusteri

• circuit-valitsin, output (buustauksen taso), tone-kytkin (kolme kaapelin pituutta)
• toiminta 9-18 voltin verkkoadapteri (keskinapa negatiivinen)
• instrumenttitulo (1 MΩ), kaksi lähtöä 
(toinen viritysmittaria ja linjalähtöä varten)
• switch-kytkin jalkakytkimen tilan valintaan (bypass/mute)
• hinta: 235 €

Lisätiedot: Musamaailma

••• 

Tämä artikkeli on julkaistu alunperin Riffin printtinumerossa 4/2022. Vastaavantyyppisiä, niin lyhyitä kuin pitempiäkin, käyttökokeisiin perustuvia tuotearvioita julkaistaan jokaisessa Riffin printtinumerossa.  

 Jos pidät näitä juttuja hyödyllisinä tai viihdyttävinä, voit tukea Riffin tulevaa julkaisutoimintaa kätevästi ostamalla itsellesi vaikka tuoreen printtinumeron tai tilaamalla lehden esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena. 

Riffin voi ostaa digitaalisena näköispainoksena Lehtiluukkupalvelusta.  

Printti-Riffiä myyvät hyvin varustetut soitinliikkeet sekä Lehtipisteen myymälät kautta maan. 

Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta.