VS Audio Royal Flush – kahden kerman nekka!

Kahden särön paketoiminen yhteiseen koteloon ei ole uusi idea, mutta VS Audio tekee sen kyllä aivan hemmetin hyvin.


Royal Flushin käyttöohjeessa pedaalin vasen puolisko nimetään buusteriksi ja oikea overdriveksi.

Molemmissa on kolme säädintä, gain, volume ja tone, ja sopivilla säädöillä ne saa kuulostamaan hyvin saman kaltaisilta. Kummankin perussoundissa on silti leimallinen oma ilmeensä, josta ne erottaa – buuster on kautta linjan kuivakkaampi ja sen kiinteä bassorekisteri on ruudikkaan napakka suurillakin gain-määrillä, overdrive taas soi särön määrästä riippumatta paksummin, mehevämmin ja kompressoidummin.

Booster ei itsessään ole kliininen signaalitason nostin, vaan se tuo puhtaimmillakin asetuksilla pikkuisen hilettä ja hiekkaa sointiin. Suuremmilla gain-määrillä se taittaa sitten voimallisimmista plektran iskuista aivan niiden terävintä kanttia ja antaa tilalle rouheampaa voimaa.

Overdrive tuottaa jo skaalan alussa enemmän selvää rosoa soundiin, mutta ennen kaikkea se tekee soinnista paksumpaa.

Molemmat puoliskot säilyttävät selkeytensä kiitettävästi kaikilla asetuksilla, ja lisäksi niiden soundit nivoutuvat yhteen erinomaisesti. Overdrivella voi esimerkiksi kätevästi muotoilla komppikäyttöön perussoundin, jonka saa buusterilla sitten nostettua esiin soolopaikoissa hienoisella lisäterällä höystettynä. Vaihtoehtoisesti molemmilla voi tuottaa omanlaisensa särön, jotka voi sitten yhdistää yhdeksi massiivisoundiksi. Monipuolisten säätöjen ansiosta niin sävyn kuin särön määränkin saa hierottua juuri ihanteelliseksi kaikissa tilanteissa.

 

Äärimmäistä tylytystä

Royal Flush sopii muuhunkin kuin herrasmiesmäiseen kevyt-rosoiluun ja roots-henkiseen särösoittoon. Sen puoliskot voi nimittäin yhdistää myös sillä meiningillä, että overdrivella pusketaan buusteri pystyyn ja lopullinen volume lasketaan tolkulliselle tasolle vasta sen lähdössä.

Tällä tavalla saa ilmoille todella rujoa kanttiaaltoa, jonka särökoostumus rakentuu monessa säätöportaassa, ja jossa kirkkautta tai himmeyttä voi justeerata sekä esipaistossa että jälkipoltossa erikseen. Näin päästään vaikkapa syntikkamaisesti käyttäytyvään pitkään sitkosointiin, joka itselleni toi mieleen Big Muffin roisimman luonteen. Siitä taas ei sitten ole matka eikä mikään pakitella Carlos-pastisseihin asetuksia hiukan hölläämällä.

 

Eikä ole kranttu

Kokeilin Royal Flushia vintage-tyyppisten F- sekä M-vahvistinten edessä ja niin yksikelaisilla mikeillä kuin humbuckereillakin. Vahvistimen vaihto vaikuttaa tietystikin soundin olemukseen, ja yksikelainen perinnemikki tuottaa kovin erilaisen syöttösignaalin kuin nykyaikainen muskelibucker. Päällimmäinen pointti on, että molemmilla vahvistintyypeillä soundi toimi kitarasta riippumatta luontevasti ilman erityisempää haeskelua.

Soittimen oma lähtösoundi kuuluu Royl Flushin läpi ihanteellisesti, ja erityyppisten mikkien signaalitasojen erot on helppo tarvittaessa kompensoida pedaalin säädöillä. Useimmissa tapauksissa kitaran tai vahvistimen vaihto ei kuitenkaan aiheuttanut välitöntä säätöjen ruuvausta – sointi ehkä hieman muuttui, mutta koko ajan pysyttiin soittoa innostavalla sektorilla. Jos ja kun säätöihin teki mieli kajota, niin sitten sen vuoksi, että uusi biisi tai raita tuntui kaipaavan jotain hieman erilaista kulmaa.

Ekstrapisteet VS Audio saa todella miellyttävästi toimivista ohituskytkimistä, jotka eivät aiheuta minkäänlaista naksahdusta tai häiriötä. Kytkimiä voi polkea perinteiseen tapaan päälle ja pois, tai vaihtoehtoisesti pedaalia voi komentaa makuuttamalla kytkintä pohjassa pitempään, jolloin painallus alas kytkee efektin päälle ja kytkimen vapautus ylös puolestaan kytkee efektin jälleen pois.


VS Audio Royal Flush

Booster & Overdrive kitaralle

• kaksi erillistä efektiä
• gain- tone- ja volume kummallekin erikseen
• omat päälle/pois-kytkimet kummallekin
• true by-pass -ohitus
• käyttö 9 V paristolla tai virtalähteellä
• hinta 220 e

Lisätiedot: RJam Group

••• 

Tämä artikkeli on julkaistu alunperin Riffin printtinumerossa 3/2018. Vastaavan tyyppisiä käyttökokeisiin perustuvia tuotearvioita julkaistaan jokaisessa Riffin printtinumerossa.  Jos pidit juttua hyödyllisenä tai viihdyttävänä, voit tukea Riffin tulevaa julkaisutoimintaa kätevästi ostamalla itsellesi vaikka tuoreen printtinumeron tai tilaamalla lehden esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Riffin voi ostaa digitaalisena näköispainoksena Lehtiluukkupalvelusta.  

Printti-Riffiä myyvät hyvin varustetut soitinliikkeet sekä Lehtipisteen myymälät kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 


Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.
 

Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.

Lisää nettiin avattuja laitetestejä näet alempaa tältä sivulta ja voit selata niitä myös tästä.

 

 

10.08.2019
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy