Alavala: Lopullisia Alkuja

Alavala-yhtyeen kakkosalbumi on monisävyinen ja hyvä kokonaisuus.

Alavala-yhtyeen kakkosalbumi on monisävyinen ja hyvä kokonaisuus. Levyllä yhtyeen muodostavat Emppu Suhonen (laulu, kielisoittimet), Noora Puhakka (laulu, basso) sekä Masi Hukari (puhaltimet, kosketinsoittimet, lyömäsoittimet).
Suhosella ja Puhakalla taustaa on ainakin Tiktak –yhtyeestä, Hukari taas on soittanut metalliyhtye Amoralissa. Alavalan musiikki on kuitenkin hyvin akustissävytteistä, jossa vaikutteita on erityisesti folkista, kansanmusiikista ja popista.

Levyn kaikki kappaleet ovat Emppu Suhosen kirjoittamia. Ne ovat monipuolisia ja ennen kaikkea onnistuneita, eikä niissä aina seurata ihan niitä totutuimpia latuja. Tästä huolimatta Masi Hukari ja Emppu Suhonen onnistuvat tuottajina nivomaan niistä hyvän kokonaisuuden. Tässä osansa on myös Hukarin foni- ja kosketinsoitinosuuksilla.

Kappaleiden sovituksista vastaa koko yhtye, ja niissä on hyviä oivalluksia ja riskinottoakin. Esimerkiksi ”Jää jos haluat jäädä” kulkee säkeistössä ”Balkan-jakoisella” 6/4–rytmillä, mutta muuttuu kertosäkeistössä tasajakoiseen meininkiin ilman teennäisyyden tunnetta.
Ilmeisintä hittipotentiaalia sisältää tarttuvan mollikertosäkeen ympärille rakentuva ”Kojootti tanssii”. Toisaalta se tuntuu myös levyä useamman kerran kuunnellessa olevan kaikkein nopeiten kuluvaa sorttia.

Kaiken kaikkiaan ilahduttavan persoonallista akustista musiikkia ja hyvää sellaista tarjoaa Alavalan Lopullisia Alkuja. Tsekatkaa ihmeessä.

Alavalan kotisivulle pääset tämän linkin kautta.

Alavala: Lopullisia Alkuja (2016)

 


 

27.09.2016
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy