Beth Hart: Fire On The Floor

Image

Beth Hart on lokakuussa julkaistavalla Fire On The Floor -levyllä hyvässä vedossa niin laulajana kuin biisintekijänä. Kaikki kappaleet ovat hänen kirjoittamiaan, ja tuloksena on monipuolinen albumi, jossa rock-blues –ruisleivän ohella on sävyjä ainakin soulista ja rhytm´n´bluesista.

Monenlaisia sävyjä on Hart hyödyntänyt melodia- ja sointuratkaisuissa, eikä kokonaisuus tunnu ainoastaan yhden kappaleen jatkumolta.

Toisaalta levyä kuunnellessa kiinnittää vääjäämättä huomiota bändin komeaan soittoon. Soittajalistan vilkaisu paljastaa, että mukana ovat kitaroissa Michael Landau, Waddy Wachtel, Dean Parks, bassossa Brian Allen, rummuissa Rick Marotta, pianossa Jim Cox ja uruissa Ivan Neville.
Sessioissa äänitettiin 16 kappaletta vain kolmessa päivässä. Sen sijaan tuottaja Oliver Leiber käytti miksaamiseen paljon aikaa, mikä mielestäni kuuluukin lopputuloksen yksityiskohdissa.

Bändin soitossa on mieletön imu, kitarapuolella taas viljellään komean rapeita soundeja. Hart itse laulaa välillä käheästi ja raa´asti, mutta osoittaa että biisin niin vaatiessa myös puhtaan kuulasta sointia löytyy.

Voisikin olettaa, että Fire On The Floor kasvattaa Beth Hartin jatkuvasti kasvavaa fanikuntaa.

 

Levy julkaistaan 14.10.2016

 

Beth Hart: Fire On The Floor (Mascot/Provogue 2016)