Nayteikkuna

Dave Lindholmin Go – taattua Lindholmia!

Suomalaisten kitaristien grand old manin Dave Lindholmin uusin on taas vaihteeksi englanninkielinen levy parin vuoden suomenkielisten levyjen jälkeen.

Bluesia, sitähän se on muttei kuitenkaan mitään puritaanista bluesia. Tuntuu myös että nyt oltaisiin panostettu työn jälkeen vähän enemmän. Nyt on myös löytynyt komppiryhmä joka sopii Davelle kuin strato kaulaan. Mikko Löytty bassossa ja Juppo Paavola rummuissa takaavat kulkevan ja idearikkaan kompin.

Myös Dave Lindholmin kitarointi on todella monipuolista ja kekseliästä. "Go"-levyltä löytyy paljonkin eri tyylejä mm. "Les Paul as a young man", nimensä mukaisesti Les Paulille kunniaa tekevä 50-lukuinen biisi ja esim. "Western view" joka kulkee länkkäriteemalla.

Levyn päättävä "Dalalai" taitaa olla taas näitä Lindholmin huumoribiisejä mutta osoittautuu yllättävänkin mukaansatempaavaksi kappaleeksi joka voisi olla jopa pieni hittibiisi. Taas paljolti loistavanletkeän komppinsakin ansiosta. Hienoo!!!

Kaikenkaikkiaan hyvä levy, yksi Daven parhaista englanninkielisistä viime vuosina julkaistuista.

Kestää kuuntelua vähintäänkin seuraavaan kitaralevyyn asti ja eiköhän siinä välissä ehdi tulla muutama suomenkielinenkin levy!

Dave Lindholm: Go (Turenki Records, 2017) 
 

28.02.2018
|
Reima Lindroos
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy