Dennis Coffey: ”Down by the River” – funk brother jazz-tunnelmissa

Image

Tässäkin kitaravelho, johon tutustuin muutama vuosi sitten. Nimestään huolimatta Coffey muuten omaa suomalaiset sukujuuret! 

Motownin sessiomestari, Funk Brother Dennis Coffey lähetti uusimman albuminsa surun keskeltä, hänen vaimonsa oli vain muutamaa päivää aikaisemmin menehtynyt.

Dennis kehitti soulissa ja funkissa yleisesti käytetyn wah wah -soundin aikoinaan Detroitissa, ja häntä onkin virheellisesti pidetty vain soul-miehenä, vaikka hän kitaristina klaaraa kyllä tyylin kuin tyylin.

Tämä uusin cd pitää sisällään kymmenen kappaletta, joista muutamalla Dennis debytoi laulajanakin. Klassikoissa ”Kansas city” ja ” Baby, what you want me to do?” kuullaan miehen solistisia avuja.

Kitarana toimii vanha kunnon pehmeäsoundinen höyrykitara, koska tämän levytyksen konsepti onkin enemmän jazz. Toki mukana on Temptations-yhtyeen klassikko; ”Just my imagination”, jonka alkuperäisversiossa Denniskin oli mukana.

Muista kappaleista mainittakoon ”Polka dots and moonbeams”, ”You are the sunshine of my life”, ”Little sunflower”, sekä ”Impressions” …kyllä, se Coltranen kappale. 

Todella hyvä ja viihdyttävä levy tällaisesta musiikista pitäville ja miksei muillekin.

Dennis Coffey, ”Down by the River”   (Detroit Music Factory, DMF2017, 2019)