Erja Lyytinen – Stolen Hearts

Image

Levy-yhtiöiden tiedotteita peratessa sattui silmiin viesti Erja Lyytisen ensimmäisestä virallisesta musiikkivideosta. Ja sepä olikin yllätys – musiikissa onkin siirrytty samantyyppiseen rock-meininkiin, jota nyt vaikkapa Joe Bonamassa on viljellyt ahkerasti perinne-bluesin johdannaisena.

Eikä Lyytisen versio kyllä kalpene J.B:n rinnalla, sen verran vahva on ote niin laulun kuin soitonkin osalta.

Erja Lyytisen ja Davide Florenon yhdessä kirjoittama kappale on riittävän hyvä sävellyksenä, että sen jaksaa kuunnella useampaankin kertaan, sovituksessa on nähty vaivaa nyanssien hakemiseksi ja soundit ovat poikkeuksellisen hienot suomalaiseksi rytinämusiikkilevyksi.

Mutta aivan erityisesti täytyy mainita bändi, joka muuraa nyt sellaisen jalustan koko jutulle, että kyllä solisti Lyytikäisen kelpaakin latoa oma osuutensa sen varaan. Asialla ovat Erja Lyytisen lisäksi Davide Floreno (kitara), Harri Taittonen (koskettimet), Juha Verona (basso) sekä Kai Jokiaho (rummut).

Levy-yhtiön tiedote kertoo, että tuotantoon on osallistunut mm. Chris Kimsey, joka on työskennellyt mm. Led Zeppelinin, The Rolling Stonesin, Mott The Hooplen ja BB Kingin kanssa.

Kerrassaan erinomaista!

 

Kuva: Liza McWhirter