Frim-Fram Quartet: Let´s Talk

Image

Helsinkiläisyhtyeen debyytti tarjoaa svengaavasti soitettua rhythm´n´bluesia jazz-vaikuttein. Laulaja-kitaristi-huuliharpisti Juki Välipakan ja saksofonisti Sirpa Suomalaisen ydinduo esittäytyy levyllä kvartettina Hammond-urkuri Harri Taittosen ja rumpali Thomas Törnroosin kera.

Biisimateriaali on Juki Välipakan itse kirjoittamaa ja mukavan monipuolista. Levyn aloittava Baby Let´s Talk kulkee mainiosti scat-laulun ja saksofonin liidaamana. Myös hidas blues Life Would Be Great, hieman Stax-tyylisesti rullaava Give Me a Chance sekä jazz-blues Just a Fool For Me nousevat itselleni kokonaisuudesta esiin.

Levyn lopettava You Make Me Howl on kuitenkin persoonallisin: hidas Delta-henkinen melodia ja slidekitarointi saa seurakseen utuisen bassorummun sekä dynamiikkaa nostavat maalailut muilla soittimilla.

Let´s Talk on, kuten odottaa sopii, soitannollisesti vahva levy. Biisimateriaali ei tarjoa varsinaisia yllätyksiä, mutta on ihan onnistunutta. Ja kun tuotantokin on live-henkisyydessään kokonaisuutta tukeva, on tässä käsillä hyvä levy. Keikalla Frim-Fram lienee ainakin yhtä svengaava.

 

Frim-Fram Quartet: Let´s Talk (Omakustanne FFM01)