Lifeline Lost – No room for hate

Image

''No room for hate'' on helsinkiläiselle punk-yhtyeelle toinen omakustanne-, ja samalla ensimmäinen pitkäsoittojulkaisu.

 

Albumilla tarjoillaan yksitoista kappaletta energistä ja terävää punkrockia, jossa kuuluvat vahvasti läpi kaikki vaikutteet skate punkista 2000-luvun melodiseen hardcoreen ja kaikkeen siltä väliltä. Erinäisten alagenrejen  nimeämisen sijaan on helpompaa puhua pelkästään modernista punkrockista, 90-luvun punk-musiikista – kaikkine eri aaltoineen ja alaliikkeineen – tähän päivään saakka kiteytyvästä vaikutteiden reseptistä. Terävää ja melodista kitarointia yhdistettynä energiseen soitantaan ja laulumelodioihin, jotka varsinkin kertosäkeissä nousevat kaiken keskiöön.

Kappaleiden sovituksissa on selvästi nähty vaivaa ja ne pystyvätkin ajoittain yllättämään, josta albumin nimikkokappale raskaan pääriffinsa kera toimii hyvänä esimerkkinä. Ajoittain levyä kuunnellessa tulee kuitenkin vääjäämättä mieleen vähemmän on enemmän -periaate, kun alkaa miettiä kuinka yksinkertaiset voimasoinnut toisivat majesteettisuutta musiikkiin neljännes- tai puolinuottisten kitaramelodioiden sijasta.
Ajatus vain voimistuu kuunnellessa levyn nopeampitempoisia vetoja, joista varsinkin ''Fall Between the Cracks'' -kappaleessa onnistutaan kiteyttämään melodisuus ja lakonisempi soitto laulun kanssa täydelliseen harmoniaan alle kaksiminuuttisessa ajassa.   

Omanlaisen positiivisen tuulahduksen levylle tuo myös DIY-henkisyys, joka esiintyy lähinnä kauneusvirheinä kokonaisuudessa. Vaikka lopputulos onkin ammattimaisesti tuotettu kokonaisuus, sen sekaan on jäänyt jotain luonnollista rosoisuutta ja kauneusvirheitä, joita ei ole yritetty peittää ylimääräisillä dubbauksilla tai yliproduktiolla. 

Debyyttialbumiksi ''No room for hate'' on kokonaisuutena OK-tasoinen paketti, joka onnistuu kuulostaamaan ajoittain raikkaalta ja yllätävältä. Bändin soitto on uomissaan, mutta luovuuden puolella jää silti kaipaamaan vielä toisinaan asteen enemmän persoonallisuutta toteutukseen. Se henki ja energia, jonka Lifeline Lost tuo loistavasti keikoillaan esille, ei vielä täysin ole kapturoitunut studiossa nauhalle.  

No room for hate on myynnissä myös vinyyliversiona, jonka mukana saa latauskoodin digitaaliseen masteriin.

Lifeline Lostin Badcamp sivu aukeaa tästä