Nayteikkuna

Luxury Liner – I’ve got five dollars and it’s saturday night

Luxury Liner tarjoilee tuoreella pitkäsoitollaan neljätoista raitaa mukaansatempaavaa kantria.

Levyn musiikillinen anti on kantria perinteitä kunnioittaen. Pyörää ei ole lähdetty keksimään uudestaan, mutta ei sille ole tarvetta, kun perinteitä käytetään näin mallikkaasti hyödyksi. 

Levyllä on monipuolinen kattaus Your Good Girl’s Gonna Go Bad -avausraidan kaltaisia vauhdikkaampia raitoja, unohtamatta esimerkiksi Help Me Make It Through The Nightin kaltaisia herkempiä tunnelmointeja.Levyn soundimaailma on dynaaminen ja täyteläinen, mutta samalla musiikille sopivalla tavalla rosoinen. Ilmavaa äänimaailmaa on ilo kuunnella.

Albumi on vahva kokonaisuus kotimaista laadukasta kantria. Yhtye peittää suomalaisuuden tyylikkäästi, musiikki kuulostaa kaikinpuolin perinteiseltä amerikkalaiselta kantrilta. Levyltä ei löydy ainoatakaan huonoa kappaletta, vauhdikkaammat kappaleet saavat jalan polkemaan tahdissa, herkemmät taas nostattavat tunteellisuudellaan niskakarvat pystyyn. Albumi on äärimmilleen viritetty kokonaisuus, jossa on kaikkea juuri oikea määrä. 

Luxury Linerin kohderyhmää ovat kaikki kantrin ystävät, levylle voi antaa varauksettoman suosituksen. Luxury Liner on raikas poikkeus kotimaan musiikkikentällä, perinteitä kunnioittavaa kantria ei tässä maassa tuoteta liiaksi asti.

Luxury Liner – I’ve got five dollars and it’s saturday night (Turenki Records, 2017)

18.02.2018
|
Lauri Nieminen
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy