Pauli Halme: ”Sounds Like Bad Fiction”

Image

Pauli Halme tarjoaa esikoislevyllään Suomen oloissa harvinaisen kypsää country-kitarointia. Pääosaa näyttelee Fender Telecaster, ja voi sanoa, että nyt ollaan parhaassa A-luokassa niin soiton kuin soundinkin suhteen. Sähkökitaran ohella Halme soittaa akustista ja pedal steel -kitaraa sekä laulaa. Hän on myös kirjoittanut kaikki kappaleet.

”Sounds Like Bad Fiction”-levyllä Halmeen kanssa soittaa niin ikään erinomainen bändi. Erityisesti nousevat esiin levyn toisen tuottajanakin toiminut Antti Vuorenmaa parilla pedal steel -soolollaan sekä erinomainen viulisti Tero Hyväluoma. Jos jokin yksittäinen kappale pitää poimia esiin, niin Albert Lee -henkinen instrumentaali ”Just Another Breakdown” osoittaa, että tyylitajuista ja teknisesti huippuunsa hiottua solistista tulivoimaa löytyy koko yhtyeeltä.
Petrattavaakin löytyy. Halmeen englannin kielen ääntämys ei ole samaa paria soitannollisen virtuoositeetin kanssa, ja ehkäpä pykälää tai paria matalampi sävellaji olisi voinut parissa kappaleessa olla parempi ratkaisu laulusuorituksen kannalta.
Edellämainittu vaikuttaa ehkä kappaleisiin muutenkin. Kun lauluja kirjoitetaan tyylilajissa jossa musiikillinen liikkumatila on niukkaa, syntyy niiden persoonallisuus usein pienistä nyansseista ja sävyeroista; tällä kertaa osasta levyn kappaleista jää allekirjoittaneelle vielä hieman harjoituksenomainen fiilis.
Sen sijaan kitaristina Pauli Halme saa jo nyt arvosanakseen 10+. Country on kitaristille haastava laji, ja Halmeen soitossa kuuluu perehtyneisyys sen eri vivahteisiin ja tekniikoihin. Näiden taitojen esittelyssä ”Sounds Like Bad Fiction” on oiva käyntikortti.

Pauli Halme: Sounds Like Bad Fiction, (2013, Turenki Records)