Pauli Halme: This Time It´s Serious

Image

Telecaster-soittajana jo aiemmin vakuuttanut Pauli Halme esittäytyy toisella soololevyllään akustisen fingerstyle-soiton parissa. Tässä tapauksessa vaikutteita on selvästi saatu juuri Tommy Emmanuel  / Merle Travis / Chet Atkins -tyylisuunnalta.

Kitaristina Halme vakuuttaa tälläkin kertaa. Soitto on kypsää ja teknisesti kehittynyttä, usein jopa häikäisevää. Myös Antti Vuorenmaan (analoginen?) äänitys on mallikasta, soundi on tällaiseen musiikkiin luonteva ja varsin miellyttävä.

Levyn kaikki kappaleet ovat instrumentaaleja ja Halmeen itsensä säveltämiä. Niissä hän on paikoin selvästi hakenut omaa otetta suomalaisesta mollimelodiikasta, ja joissain kappaleissa Travis-pikkausta rikotaan rubatomaisilla väliosilla.

Mutta kyllähän tämä ainakin omaan korvaani tosi paljon Tommy Emmanuelilta kuulostaa, johtuen toki osin jo soittoteknisistä vaikutteista. Siksipä toteankin tässä vaiheessa, että Halme on teknisesti loistava kitaristi myös akustisen kitaran parissa, ja nyt jään odottamaan, että hän puhkeaa täyteen kukkaan myös säveltäjänä.

Pauli Halme: This Time It´s Serious (Hilland Records, 2014)

Lisätiedot:
Pauli Halme
Hilland Records