Pekka Tuomi: Pekka Tuomi

Image

Luova Records on uusi suomalainen alan toimija, joka kuvailee itseään ”uuden sukupolven levymerkiksi ja media-alustaksi”. Sen julkaisutapoihin kuuluvat CD-, LP- ja digitaalisen formaatin ohella kasetit.

Luova Recordsin tuotannoista paistaa ulkopuolisten lasien läpi tarkasteltuna vahva DIY-henki. Yhteistä merkin artisteille onkin se, että he ovat marginaalisemman musiikin edustajia.

Luova lähetti Riffin arvioitavaksi tamperelaisen tuottaja-laulaja-lauluntekijän Pekka Tuomen esikoislevyn. Tuomi on multi-instrumentalisti, joka soittaa levyllä laulamisen ohella ainakin kitaraa, saksofonia, kosketinsoittimia ja bassoa. Muitakin soittajia on, Sami Keinänen (rummut), Antti Tuomivaara (basso), Sami Heikkilä (taustalaulu) sekä Aino Palosaari (Sello).

Tuomi mainitsee jonkinlaisena vaikuttajana brittifolkin kulttihahmon Nick Draken, jonka musiikin introvertti henki levyltä kuuluukin. Tuomen esikoinen on kuitenkin varsin rikkaasti sovitettu ja soundeiltaan värikäs. Itse kuulen  sävellyksissä myös röyhkämäistä vaihtoehtorockin henkeä (esimerkiksi ”Tähti joka valaisee minut”). Voimilleni käy kuitenkin Tuomen omintakeinen laulutapa. Mutta jos makuasiat jättää syrjään, niin levy kuulostaa tuotannon puolesta onnistuneelta; se on yhtenäinen kokonaisuus ja osoittaa, että näkemystä Pekka Tuomelta löytyy.

 

Pekka Tuomi: "Pekka Tuomi" (Luova Records, 2016)