Popa Chubby: The Fight Is On (Provogue Records)

|
Image
Image
 

 

Popa Chubby on kitaristi New Yorkin Bronxista, joka jo parinkymmenen vuoden ajan on kiertänyt klubeja ja baareja kotimaassaan ja Euroopassa – todellakin tuhannen kapakan kautta. Välillä tulee levyjäkin, joskus ihan silkkaa bluesia, edellisellä levyllä rouva Chubbyn kanssa kantrivaikutteista ja nyt vuorostaan rock ’n’ rollia ja boogieta.
Juuri baariympäristöön tällainen konstailematon ja koristelematon meininki on parhaimmillaan ja se toimisi varmasti suomalaisen yleisön edessäkin.  Kerran Popa Chubby onkin täällä vieraillut, Puistobluesissa muutama vuosi sitten.
Levyn pari ensimmäistä kappaletta, albumin nimibiisi ja sitä seuraava We Got Some Rocking To Do määrittelevät sekä nimellään että menollaan tulevan meiningin. Rockia ei keksitä tässä uudestaan, vaan painetaan menemään karskilla otteella.  Chubby kuristaa kitarastaan riipivät riffit ja hänen sorainen lauluäänensäkin on karaistunut vuosien varrella.  Tosin kovin originaali biisintekijä mies ei ole ja jymykoukut jäävät puuttumaan.
Myöhemmin soiva biisi Holes muistuttaa nimeltään ja tyyliltään Foghatin jytäbiisiä Home In My Hand ja kun tunnelmaan on päästy, Chubby täräyttää perään albumin kohokohdan, railakkaan Steelhorse Serenaden.
Ja lopuksi bonuksena on keikalta taltioitu Ace Of Spades.  Se on ihan kiva, mutta tämän biisin coveroijat on jo ennalta tuomittu häviämään Motörheadille.

Arvio: Jussi Huolman

 

 

Vaikuttiko juttu kiinnostavalta? Lue lisää artikkeleita samoista aiheista paperille painetusta Riffistä. Myynnissä kautta maan hyvin varustetuissa musiikkiliikkeissä, R-kioskeissa & Lehtipisteen myymälöissä.