Nayteikkuna

Rauli Badding Somerjoki: Singlet 1970-1987

Ainoa Productions on muutama vuosi sitten perustettu suomalainen levymerkki, jonka toiminta perustuu sekä uuden musiikin että uusintajulkaisujen julkaisemiseen kaikissa formaateissa (LP,CD,suoratoisto).

Yhtiön Atte Blom Edition –sarjan levyt perustavat Love/Johanna/Pyramid –perinnölle, jonka merkitys suomalaiselle rockille on ollut sanalla sanoen valtava. Rauli Badding Somerjoen ohella tässä levysarjassa on toistaiseksi julkaistu materiaalia Hurriganesilta, Ultra Bralta, Juice Leskiseltä, Agentsilta ja Kasevalta.

Baddingin Singlet 1970-1987 tarjoaa kronologisessa järjestyksessä kaikki Somerjoen soolosinglet alkaen vuoden ´70 Sulamit/Mun sormuksein –kiekosta. Kaikkiaan kahden CD:n julkaisu tarjoaa 28 kappaletta, joista yksi on ennen julkaisematon (Muista hyviä aikoja).
Musiikin kuuntelun ohessa voi lukea Juha Rantalan kirjoittamaa seitsensivuista historiikkia, jossa kokoelman kappaleet esitellään samalla Baddingin uraa luotaavasti.
Somerjoen elämään ja musiikkiin (suurimpia hittejä lukuunottamatta) vihkiytymättömälle se olikin varsin mukava lisä. Ainoastaan tietoja eri sessioissa soittaneista muusikoista jäin välillä hieman kaipaamaan, sillä niitä ei ole listattu myöskään kappaletiedoissa.

Näin ne uudelleenjulkaisut pitää tehdä, kantavalla idealla ja kunnon ”liner notesien” kera. Atte Blom Editionin toteutuksesta voi ainakin tämän levyn perusteella antaa täyden kympin. Badding-faneille ehdoton joululahja.

Rauli Badding Somerjoki: Singlet 1970-1987, 2CD-levyä (2017, Ainoa Productions/Atte Blom Edition)

 

 
09.12.2017
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy