Nayteikkuna

Robben Ford: A Day In Nashville

Robben Fordin uutukainen on tehty nopeasti livesoittoon luottaen. Kaikki yhdeksän kappaletta on äänitetty Nashvillen Sound Kitchen -studiossa yhdessä päivässä; lauluosuudet tehtiin jälkeenpäin toisessa sessiossa. Ennen äänitystä muusikot (mm. kitaristi Audley Freed, rumpali Wes Little) olivat tutustuneet kappaleisiin kitaristin lähettämien akustisten demojen pohjalta.

Sanoisin, että lopputulos on Fordin äänitehistorian kärkipäätä, jopa edeltävää Bringing It Back Home -levyä parempi.
Levyn nimestä ja äänityspaikasta huolimatta Ford ei ole hakenut country-vaikutteita, vaan kysymys on jälleen lähinnä bluesista ja rhythm´n´bluesista, jazz-aineksia unohtamatta. Mukana on perinteisiä blues-rakenteita, mutta myös yllättävämpiäkin sointukiertoja.

Robben Ford on kirjoittanut itse seitsemän levyn yhdeksästä kappaleesta. Avausraita, komeasti groovaava rock/blues-numero ”Green Grass, Rain Water” on omaan makuuni ehkä hänen paras kappaleensa ikinä. Samoin kolahtaa hieno soul/pop-henkinen balladi ”Different People”. ”Ain´t Drinkin´ Beer No More” puolestaan on hauska tärppi levyn blues-osastosta.

Bändin soitto on komeaa ja Fordin kitarointi tutun taitavaa Dumble-säröllä marinoituna. Paljon soolotilaa on saanut myös pasunisti Barry Green, jonka maukkaita lead-linjoja kuunteleekin mielellään.

A Day In Nashville tarjoaa kuulijalle orgaanista soittoa ja onnistuneita kappaleita. Robben Fordin kokeilu äänittää kokonainen levy lähes yhdessä päivässä on siis toteutunut mitä parhaiten.

Robben Ford: A Day In Nashville (Mascot Label/Provogue, 2014)

04.04.2014
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy