Sam Huber “Acoustic Sessions” – tyylikästä ja hyväntuulista

Image

Levyllä on tyylitajuista ja iloluontoista musisointia sekä hienoja laulustemmoja. Huberin murea laulusoundi on sijoitettu äänikuvassa kuuntelijaa lähelle hyvin maltilliseen tilasointiin. Instrumentointi ja sovitukset kuulostavat hyvin mietityiltä; myös taajuusalueiden näkökulmasta. Yleissoinnissa on elävyydentuntua, jota ei ole ”kuoletettu” liiallisella kliinisyydellä. 

Kaikenkaikkiaan levyn biisit ovat ammattitaitoisesti tehtyä, esitettyä ja tuotettua hyvänkuuloista rytmimusiikkia, jossa on maltillisesti mukaansatempaavaa juurevaa otetta. 

Huber laulaa levyllä kaikki viisi biisiä. Levyllä laulaa myös Tomás Doncker, joka soittaa joissain kappaleissa akustista kitaraa, ja on lisäksi sovittanut ja tuottanut biisit. Muita levyllä esiintyviä artisteja ovat Artur Uronen (dobro), Christer Hackman (cajon), Ville Hukkinen (cajon) ja Petteri Sariola (akustinen kitara ja efektit). 

Huber on säveltänyt itse kaksi levyn viidestä biisistä. Kaksi muuta kappaletta on syntynyt yhteistyössä Tomás Donckerin kanssa, ja levyn viides biisi, Heaven, on David Byrnen ja Jerry Harrisonin käsialaa. Heaven julkaistiin alun perin 1979 Talking Headsin albumilla ”Fear of Music”. 

Levyn biisejä on äänitetty kahdessa eri paikassa eri äänittäjien kanssa. Levyn on miksannut James Dellatacoma New Jerseyssä. Masteroinnin on hoitanut Michael Fossenkemper. 

Levyn kolme biisiä, Plastic Love, It’s Complicated ja People pushing people, on äänitetty tilanteessa tai paikassa nimeltään Helsinki Garden Party Session. 

Kansitietojen perusteella jää hieman epäselväksi, ovatko kappaleet äänitetty todellisessa livetilanteessa vai ovatko kappaleiden lopussa olevat pienessä klubiambienssissa kuultavat taputukset rakennettu studiossa äänitysten yhteydessä. Joka tapauksessa näillä kolmella biisillä kuullaan Petteri Sariolan kitaransoittoa. Kaksi muuta levyn sävelteosta, Heaven ja Little by little, on äänitetty studiossa. 

Plastic Love, It’s Complicated ja People pushing people ovat myös kuultavissa eri versioina Huberin 2018 julkaistulla levyllä ”Top of the World”, jonka arvio löytyy Riffi-lehden internet-sivuilta. Myös Huberin 2019 julkaistun levyn Songs for Mona arvio löytyy Riffin sivuilta. Kaikissa näillä kolmella levyllä Tomás Doncker ja James Dellatacoma ovat toimineet muusikkoina ja tuottajina. 

 

Sam Huber: “Acoustic Sessions” (True Groove, 2018)