Sonny Landreth: Recorded Live in Lafayette

Tämähän on kuin vanhan ajan tupla-live. 16 kappaletta kahden CD:n äänitallenteella, ei edes bonus DVD:tä. Sonny Landrethin Recorded Live in Lafayette on tallennettu slide-mestarin kotikonnuilla Louisianassa, ja sillä soittavat paitsi hänen pitkäaikainen luottokomppinsa (basisti David Ranson  ja rumpali Brian Brignac), myös vieraileva kitaristi Sam Broussard sekä kosketinsoittaja Steve Conn.


Landrethilta on toivottu akustista live-tallennetta jo pitkään. Siihen Recorded Live in Lafayette vastaa ykköslevyllä, joka koostuu pelkästään akustisesta setistä. Kuullaan versiot esimerkiksi Creole Angelista, The U.S.S. Zydecoldsmobilesta ja Bound by the Bluesista. On haitaria, Ranson vetelee matalat ukulele-bassolla, ja Brignac komppaa cajónilla.

Toinen levy on sitten sähköinen, ja sen aloittaa vanha Landreth-klassikko Back to Bayou Teche, joka uppoaa kuin naula päähän. The Milky Way Home, Brave New Girl ja Uberesso ovat sitten sitä hieman erilaista, ”progressiivisempaa” instrumentaali-Landrethia. Biisikattaus on sopivan monipuolinen otanta Sonny Landrethin musiikin eri puolista.

Recorded Live in Lafayette on täyden kympin levy ainakin tällaiselle Landreth –diggarille: komeaa soittoa, hyvät soundit ja hyviä kappaleita. Mukava on muuten huomata, ettei sitä nykyään niin yleistä DVD:tä kaipaa ollenkaan. Ja tämähän on tietenkin saatavana myös tupla-LP:nä. Siis siitten,kun se virallisesti julkaistaan kesäkuun 2017 lopulla.

Sonny Landreth: Recorded Live in Lafayette (2017, Provogue)

10.06.2017
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy