Soul Shine Society - Back Where You Belong

Image

Tamperelaisen Soul Shine Society -yhtyeen debyyttialbumin saatekirjeessä bändi kertoo olevansa seitsenhenkinen classic rock -kokoonpano, jonka musiikki pohjautuu vahvasti 60- ja 70-lukulaiseen kitararockiin. Ja asia vahvistuu todeksi heti avausraidasta ensitahdeista lähtien.

Albumi tarjoilee kymmenen kappaletta kitararockia retro-hengessä. Blues-lickien ja koskettimien höystämät keskitempoiset kappaleet hönkivät vahvoja tuulahduksia 70-lukulaista southern rockia, texas bluesia ja hard rockia. Soul Shine Society luottaa samoihin musiikillisiin elementteihin, joiden avulla mm. Black Crowes on pystynyt tekemään mittavan ja kunnioitettavan uran maailmanlaajuisesti.
Kun kuitenkin puhutaan suomalaisesta artistista lienee Havana Black läheisempi vertailun kohde. Ja hetkittäin Soul Shine Societyn laulajan, Jonne Sassin, suorituksesta välittyykin jotain hengenheimolaisuutta Hannu Leideniin, kun kuuntelee vaikkapa levyn avaavaa ''Break The Chain'' -kappaletta.

Bändin soitannollinen tyylitaju tulee koko ajan enemmän selväksi levyn edetessä pidemmälle. Jokainen soittajista hoitaa oman tonttinsa tyylillä ja tukee panoksellaan kappaletta ilman suurempaa tarvetta tuoda itseään esille vaadittua enemmän. Levyn kappaleet nojaavat vahvasti kitarariffeihin ja kosketinsoittimiin, joista varsinkin koskettimien hyödyntäminen läpi levyn tuo oman lisämausteensa musiikkiin. 
Kevyempien kappaleiden aateliin nousevat itse nimikkokappale, ''Back Where You Belong'' ja sitä seuraava ''Love Won't Wait'', joista ensimmäinen tuo mieleen Rolling Stonesin 70-luvun puoliakustiset balladit, kun taas jälkimmäisen astetta groovaavampaan maailmaan sekoittuu myös pieni ripaus Beatlesia kertosäkeessä.
Debyyttialbumiksi Back Where You Belong on erittäin hyvä suoritus tuoreelta tamperelaisyhtyeeltä. Musiikillisesti bändi onnistuu kuulostamaan omalta itseltään, vaikka vaikutteet kuuluvatkin vahvasti läpi ja sovituksista ainoastaan levyn päättävä ''The Fire Within'' -kappale jättää kaipaamaan viimeistä nousua ennen loppusuoraa. Ajoittain mieleen myös hiipii ajatus sielukkaasta naisäänestä kertosäkeiden taustalla, mutta sellaisen puuttuminen ei kuitenkaan tuota suurempaa mielen vaivaa.
Levyn kappaleista ei löydy suoranaista hittimateriaalia, mutta se on silti vahva kokonaispaketti kitararockia, jonka pohjalta tuoreen yhtyeen on hyvä jatkaa eteenpäin.

Kuuntelee levyltä kappale "Reasons" Youtubesta (avautuu uuteen ikkunaan).

Soul Shine Society: Back Where You Belong, Grooveyard Records, 2014