Nayteikkuna

Southpaw Steel ’n’ Twang: Hale’s pleasure Railway

Hale’s pleasure Railway
Hale’s pleasure Railway

Helsingin klubeissa jo pidempään keikkaillut instrumentaalitrio esittäytyy ensilevyllään hyvin monipuolisena ja taitavana yhtyeenä. Solistiset osuudet lepäävät lähinnä kitaristi Ville Leppäsen varassa, ja mikäs on levätessä, sillä Leppäsen instrumenttivalikoima yhtyeessä vaihtelee tavallisista kitaroista lap- ja pedal steeliin.


Levyn tunnelmat vaihtelevat ”Secret Sunsetin” havaijilaissävyistä ”Bayoun” A-osan steel-kitaralla soitettuun Shaft-funkkaukseen. Mukana on myös hienon rupista twang-kitarointia (”Bad Alley”), Rhythm Changes-kiertoon perustuvaa rootskitara-jazzia (”Butterschotch”) ja niin edelleen. Sävellykset ovat lajissaan hyviä, vaikkakaan proge-fuusio-numero ”Dark C” ei oikein lähde lentoon, vaan jää mielestäni enemmänkin kelailuksi.


Leppäsen ohella JP Mönkkönen (sähkö- ja kontrabasso) ja Tero Mikkonen (rummut, lyömäsoittimet) ovat taitavia soittajia. He tarjoavat Leppäsen moni-ilmeisille sävellyksille eri tyylilajeihin luontevasti mukautuvan kompin. Myös Jukka Haikosen tekemä levyn (live-)äänitys Oulunkylän Seurahuoneella on soundeiltaan hyvin onnistunut  ja miksaus ilmavaa.


Southpaw Steel´n´Twangin musiikki on vaikeasti luokiteltavaa, joten jokainen tehköön sen itse. Suosittelen tutustumaan.

Southpaw Steel ’n’ Twang: Hale’s pleasure Railway, Bafe´s Factory, (2014)

Lisää aiheesta:

Southpaw Steel ’n’ Twang netissä

SST videolla:
19.05.2014
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy