Nayteikkuna

Walter Trout: The Blues Came Callin´

Nyt mennään vakavissa merkeissä. Levyn kolmas kappale, resonaattorikitaran höystämä ”The Bottom of the River” on omaelämänkerrallinen tarina Walter Troutin elämästä: kun on pohjalla, täytyy valita elämä tai kuolema. Trout valitsi elämän, sai elinsiirron ja ainakin viimeisimpien tietojen mukaan kaikki näyttää hyvältä.


The Blues Came Callin´ on hyvä bluesrock-levy, ja varsin kova saavutus kun ajattelee Troutin fyysistä kuntoa sitä tehdessä. Levy alkaa kahdella suoraviivaisella kitararevitys-biisillä, mutta omaan makuuni parhaimmat palat löytyvät niiden jälkeen: on monipuolista shufflea, latin-tyylistäkin blueskomppia ja rockfunk-otetta.
Walter Trout Bandin rytmiryhmä Rick Knapp (basso), Michael Leasure (rummut) ja Sammy Avila (urut) ovat luonnollisesti genressään varsin moniulotteisia soittajia. Erityisesti itseäni miellyttää heidän kykynsä soittaa hienoja shuffle-komppeja Chess-sävyistä (”Take a Little Time”) jyrkkään pisteelliseen rytmiin (”Tight Shoes”), hitaampia tempoja unohtamatta.
Eräällä tavalla levyn kohokohta on ”Mayall´s Piano Boogie”, jossa Trout pääsee soittamaan vanhan isäntänsä John Mayallin kanssa. Studiossa ex tempore-jamina syntynyt kappale ei ole toki sävellyksenä levyn paras, mutta ehkäpä muuten sen rennointa ja hauskinta antia.

Walter Trout: The Blues Came Callin´ (Provogue/Mascot Label, 2014)

Walter Toutin kotisivut


 

30.05.2014
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy