Wentus Blues Bandin "Throwback" – kunnianosoitus bluesmestareille!

Wentus Blues Band versioi kansainvälisten esikuviensa ja soittokavereidensa kappaleita.

Wentus Blues Band on jo 1986 Kokkolassa perustettu bluesbändi. Yhtyeen kokoonpano on Niko Riippa gtr., Robban Hagnäs b.,Juho Kinaret voc., Pekka Gröhn kbrds. ja Daniel Hjerppe drs.

Vuosikymmenien mittaan yhtye on kiertänyt maailmaa lukuisten blueslegendojen kanssa ja tällä levyllä se esittää versioitaan mestareiden kappaleista.
Levyllä on biisejä mm. Carey Belliltä, Eddie Kirklandilta, Sven Zetterbergiltä, Eric Bibbiltä ja Canned Heatilta. Soittotaito ja tyylitaju bändillä on huippuluokkaa ja lisäksi Pekka Gröhnin kosketinsoittimet tuovat maukkaan lisän yhtyeen soundiin.

Ehkä parhaat vedot ovat levyn viimeiset kolme kappaletta: hieno tulkinta Canned Heatin Time Was -biisistä jossa Gröhnin urut ovat todella liekeissä, Phil Guyn Last of the blues singers jossa kaipaillaan edesmenneitä bluesmiehiä ja viimeisenä Red ́s dream jonka tekstissä Louisiana Red uneksuu soittamisesta vanhojen bluesäijien kanssa.

Levy on äänitetty livenä kolmessa päivässä Kokkolan lähellä vanhassa koulussa jossa osa Wentuksista aikoinaan on käynyt koulua.

Jos Wentus Blues Band kiinnostaa niin kannattaa ehdottomasti hankkia myös 2007 julkaistu "Family meeting" -dvd, joka on julkaistu bändin 20-vuotisjuhlan kunniaksi. Keikalla Helsingin Aleksanterin teatterissa esiintyy runsaasti vieraita maailmalta mm. Mick Taylor, Louisiana Red, Sven Zetterberg ym.

"Throwback" on hieno ja moniulotteinen blueslevy kunnioitettavaan ikään ehtineeltä bändiltä.
Erikoismaininta vielä Patrik Norrmanin hienosta piirretystä kannesta joka on tulvillaan bluesukkoja.

Wentus Blues Band: Throwback (Ramasound Records, 2017)

 

30.03.2018
|
Reima Lindroos
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy