Aguilar AG Preamp – kompakti bassoetuaste

Image

Bassolaitevalmistaja Aguilarin uutuuksiin kuuluu etuastepedaali, joka jäljittelee AG 700 -nupin soundia. 18 voltin käyttöjännitteellä toimivaa boksia kuvaillaan dynamiikaltaan laaja-alaiseksi, ja soinniltaan puhtaaksi sekä ”läpinäkyväksi”.

 

Aguilar AG -esivahvistimen tulovoimakkuus asetetaan gain-säätimellä, jonka jälkeen vuorossa on neljän kaistan ekvalisaattori seuraavin säätimin: treble (+/- 14 dB @ 4 kHz), bass (+/- 17 dB @ 40 Hz), high mid (+/- 14dB @ 800 Hz) sekä low mid (+/- 15 dB @ 300 Hz).
Pedaalin lähtövoimakkuus asetetaan puolestaan volume-säätimellä.

Image

Aguilar AG Preamp on varustettu kahdella jalkakytkimellä, joista vasemmanpuoleisella (engage) polkaistaan pedaali päälle tai bypass-tilaan. Toisella polkimella taas valitaan deep- tai bright-korostustilojen välillä tai kytketään molemmat päälle yhtäaikaisesti.
Deep tuottaa kuuden desibelin hyllykorostuksen 250 hertsistä alaspäin ulottuvalle alueelle, ja bright puolestaan kolmen desibelin hyllykorostuksen kolmesta kilohertsistä ylöspäin.

Aguilar AG Preampin varustukseen kuuluu tulo- ja lähtöjakkien lisäksi balansoitu DI-lähtö, johon signaali on valittavissa suoraan tuloliitännästä ilman mitään säätöjä (pre) tai sitten gain-, eq- ja master-säätöjen jälkeen (post). Liitännän yhteydessä on ground/lift-kytkin mahdollisten maalenkkien aiheuttamien hurinoiden estämiseen.

Lisäksi on aux-tulo, johon voidaan liittää puhelin tai muu musiikkisoitin harjoittelua varten, sekä kuulokelähtö. Basson ja aux-tulon suhdetta kuulokelähtöön kontrolloidaan mix-säätimellä.

Pedaalissa on liitäntä 18 voltin verkkolaitteelle.

Valmistajan video:

Lisätiedot: Soundtools