AIR Delay Pro – viiveitä vaativalle

Image

Pisimmillään neljän sekunnin viive-efektin tuottava Air Delay Pro on tahdistettavissa audiosekvensserissä työstettävän musiikin tempoon ja se sisältää monipuoliset työkalut efektin perussoinnin säätelyyn.

Valmistajan tiedotteen mukaan perussävyksi voidaan valita joko digitaaliselle viiveelle ominainen klangi tai vaihtoehtoisesti analogilaitteisiin mielikuvatasolla yhdistyvä soundityyppi.
Kolmen erilaisen stereomoodin avulla Air Delay Pron kerrotaan tuottavan tarvittaessa hyvinkin monimutkaisia kanavalta toiselle kimpoilevia kaikuja sekä epäsymmetrisesti stereokannalle levittäytyviä tehosteita.

Image

Signaalin viivästystä voidaan huojutella kolmella eri tavalla analogisen nauhakaiun imitoimiseksi, ja stereokuvan laajuutta ja pesun laveutta voidaan niitäkin säädellä.

Efektin muotoilussa apuna ovat myös uudelleen viivästettäväksi palautettavaan signaaliin (feedback) vaikuttavat ali- ja ylipäästösuotimet sekä resonoiva suodin erillisellä LFO-ohjauksella, säröytys ynnä limitteri.

Viiveaikaa, takaisinsyötön määrää ja kuivan sekä efektoidun signaalin miksaussuhdetta voidaan säätää myös hieman syntikoiden tapaisesti verhokäyrägeneraattorilla, jolloin asetukset muuttuvat dynaamisesti suhteessa aikaan.

Auto-clear -toiminnolla delay voidaan puolestaan komentaa sammuttamaan soiva efekti alta pois aina uuden äänen syttyessä, mikä mahdollistaa mielenkiintoisia rytmisiä ilmiöitä ilman, että kaiku vyöryisi seuraavien soitettavien äänteen yli tai jäisi vellomaan niiden taustalle.Air Delay Pro on myynnissä AAX-, AU-, VST- sekä VST3-formaatin plugina suoraan valmistajan omasta nettikaupasta. Pluginista valmistetaan myös Akain MPC-sarjan työasemiin suoraan asennettavaa versiota. 


Lisätiedot: Air Music Tech