Ampeg SGT-DI – etuastepedaali basisteille

Image

Ampeg on julkistanut uuden bassoetuasteen. SGT-DI sisältää esivahvistimen, kompressorin, Super Grit Technology -särökytkennän sekä kaappimallinnuksia.

 

Ampeg SGT-DI:ssä on yksi tulo, jonka voimakkuus säädetään volume/comp-kaksoissäätimen sisemmällä osalla. Ulommalla osalla puolestaan säädetään kompressorin kynnysarvo.

Image

Puoliparametrisen ekvalisaattorin bass- ja treble-säätimillä leikataan tai korostetaan kyseisiä kaistoja, ja keskipäivän kohdalla ne eivät vaikuta suuntaan tai toiseen.
Mid/freq-kaksoissäätimen ulommalla osalla asetetaan haluttu taajuus varsin laajalla alueella (200Hz - 3 kHz), ja sisemmällä vaimennetaan tai korostetaan sitä.

Ampeg SGT-DI:ssä ekvalisaattoria tehostavat kolmiasentoiset Ultra Lo - ja Ultra Hi -kytkimet cut-, off- ja boost-vaihtoehdoilla. Grit/Level-hanikan sisemmällä säätimellä taas annostellaan särön määrää, ja ulommalla säätimellä asetetaan koko laitteen lähtövoimakkuus.

Ampegin ”Grit”-säröön on kaksi vaihtoehtoa, jotka valitaan kaksiasentoisella voice-kytkimellä ja kyseessä ovat SVT- tai B15-emulaatiot.
Myös kaappimallinnus on valittavissa eri vaihtoehdoista cab-kytkimellä: 115, 410 tai ”rantasauna” eli 810.

Ampeg SGT-DI:n vasemmalla jalkakytkimellä poljetaan etuaste päälle tai bypass-tilaan, ja oikealla jalkakytkimellä taas aktivoivaan SGT-särökytkentä. Pedaalin päädyssä on tulojakin lisäksi läpisyöttö (thru), preamp-lähtö vahvistimeen liittämistä varten sekä linja/kuulokelähtö.

 

Image

Lisäksi SGT-DI:n vasemmassa laidassa on aux-tulo omalla voimakkuussäädöllä. Vasemmalta sivulta taas löytyy DI-lähtö XLR-muodossa, usb-liitäntä sekä oma säädin simulaation voimakkuuden asettamiseen.
Edellisten ohessa on vielä cab/off/user-valitsin, jolla voidaan valita kaappisimulaatio mukaan DI-lähtöön tai valita user-tila, mikäli haluaa käyttää itse lataamaansa impulssivastetta.

Ampeg SGT-DI toimii mukana toimitettavalla yhdeksän voltin verkkoadapterilla (keskinapa negatiivinen). Virrankulutus on 500 milliampeeria.
Pedaalin fyysiset mitat ovat 65 x 189 x 165 millimetriä, ja painoa sillä on 0,85 kiloa.

Lisätiedot: F-Musiikki