Ampeg Venture V3,V 7 & V12 – kompaktit vahvistinnupit keikkakäyttöön

Image

Bassolaitevalmistaja Ampeg on julkistanut uuden Venture-vahvistinmalliston, jota se kuvailee seuraavaksi askeleeksi brändin kehityksessä. Vahvistimet on varustettu D-luokan päätevahvistimella.

Ampeg Venture -sarjassa on kolme vahvistinnuppia, joiden mallinumerot viittaavat niiden nimellistehoon 4 ohmin kuormalla: 300 wattia (V3), 700 wattia (V7) sekä 1200 wattia (V12). Kussakin nupissa on yksi kanava, jonka tuloliitäntä on varustettu -15 desibelin vaimennuskytkimellä aktiivimikkejä silmällä pitäen.

Kaikissa malleissa on puolestaan erikseen päälle kytkettävä ”Super Grit”-särökytkentä. Sille on kaksi vaihtoehtoa, jotka valitaan kaksiasentoisella voice-kytkimellä (SVT- tai B15-emulaatiot).
Kaksoisäätimellä puolestaan säädetään eriksen grit-särön määrä ja särökytkennän lähtövoimakkuutta. Gain-säätimellä puolestaan asetetaan esivahvistimelle tulevan signaalin voimakkuus.

Image


Kaikki Ampeg Venture -nupit on varustettu kolmialueisella ekvalisaattorilla (treble, middle, bass), jossa keskialue on puoliparametrinen ja sen muokattavan taajuuden voi kohdistaa 200 hertsistä kolmeen kilohertsiin ulottuvalla alueella.
Lisäksi soinnin sävyä voi muokata kolmiasentoisella Ultra Lo - ja kaksiasentoisella Ultra hi -kytkimellä. Ensinmainitulla voidaan miinusasennossa valita -20 desibelin leikkaus 40 hertsin kohdalla tai plusasennossa kahden desibelin korostus 40 hertissä ja samalla -10 desibelin leikkaus 500 hertsin kohdalla. Keskiasennossa Ultra Lo kytkeytyy pois.
Ultra Hi puolestaan tuottaa päällä ollessaan yhdeksän desibelin korostuksen kahdeksan kilohertsin kohdalla.

Ampeg Venturen volume-säätimellä asetetaan vahvistimen lähtövoimakkuus.
Lisäksi on mute-kytkin, jolla voidaan mykistää vahvistimen lähdöt.
Venture V7 - ja V12-malleissa on myös yhdellä säätimellä toimiva kompressori.


Ampeg Venture 3 -mallissa on liitäntöinä yksi kaiutinlähtö (speakon), efektiluuppi (send, return), aux-tulo, kuulokelähtö, jalkakytkimen liitäntä (mute- ja grit-toiminnot) sekä XLR-muodossa oleva DI-lähtö seuraavin valitsimin: pre/post, -20 desiblin vaimennus ja ground/lift. 

Image

Venture 7- ja 12-malleissa on sama varustelu, mutta seuraavilla lisäyksillä: kaksi kaiutinlähtöä, preamp out- ja power amp in-liitännät sekä efektiluupin dry/wet-säädin. Lisäksi kaikissa nupeissa on virtakytkin.

Ampeg Venture -sarjaan kuuluu myös viisi erikokoista kaiutinkaappia. Nupeista V7 tulee myyntiin vasta keväällä 2024.

Lisätiedot: F-Musiikki