AmpliTube vihdoin kaikille Android-laitteille

Image

Eipä ole vielä keikoilla näkynyt bändiä, jossa kitaristi ottaisi sekä vahvistimen että efektien soundit pelkästään älypuhelimesta tai tabletista. Kotioloissa aika moni kuitenkin tekee niin, sillä markkinoiden johtavaa sovellusta, IK Multimedian AmpliTubea on liki viiden vuoden aikana ladattu yli 17 miljoonaa kertaa.

 

Näin siitäkin huolimatta, että lähes koko ajan AmpliTube on ollut saatavana vain iOS:lle. Kilpaileva käyttöjärjestelmä Android on alkuhistoriansa aikana kärsinyt audioprosessoinnin latenssista, joka pahimmillaan oli 200 ms luokkaa. Googlella on ollut iso urakka leikata latenssia siedettävälle tasolle, jotta sovellusten tekijät saataisiin kiinnostumaan.

Viime marraskuussa uutisoimme, että Samsungin Galaxy Noten uusimmat versiot pääsevät ensimmäisinä Android-laitteina käyttämään Amplitubea iRig HD-A-sovittimen kautta.

Nyt Android-yhteensopivuus laajennetaan kaikille muillekin merkeille, joissa on vähintään Androidin versio 4.2 sekä tuki USB OTG:lle. Porttiliitäntää varten IK Multimedia on kehittänyt uuden sovittimen iRig UA.

UA:n sisällä on 32-bittinen signaaliprosessori, 24-bittinen A/D-muunnin 44,1/48 kHz samplaukseen sekä etuaste. Soitinliitännän lisäksi sovittimessa on kuulokelähtö sekä tuloliitäntä ulkoiselle äänilähteelle jammailukäyttöön.

Näillä spekseillä saadaan vihdoinkin kurotuksi Applen etumatkaa ja päästään tarjoamaan AmpliTuben tuoreinta versiota kaikkine lisukkeineen ja soundikirjastoineen laajemmalle käyttäjäkunnalle. UA:n mukana toimitettavassa softaversiossa onkin mallinnettuna jo yhdeksän efektiä, viisi vahvistinta, viisi kaiutinta ja kaksi mikrofonia.

Linkki viime marraskuussa uutisoituun Android-julkistukseen. 

Lisätiedot: Into-Luthman