Ashdown CTM-15 – basistin pikkunuppi putkilla

Image

Brittivalmistaja on julkistanut uuden pienitehoisen ja -kokoisen nupin basisteille. 

 

Ashdown CTM-15 on nimensä mukaisesti 15-wattinen, ja sen etuasteessa on yksi ECC83-triodiputki (12AX7).
Pääteaste puolestaan toimii kahdella EL84-pentodiputkella. Juuri putkipäätteensä ansiosta vahvistimen todetaan tuottavan ison soundin, mutta toisaalta pienehkö teho mahdollistaa tarvittaessa myös bassosoundin yliohjaamisen.

Image

CTM-15 on toteutettu yhdellä tuloliitännällä, jonka kerrotaan toimivan optimaalisesti niin passiivi- kuin aktiivibassojen mikeillä.
Gain- ja volume-säätimien yhteispelillä onnistuu sekä puhtaiden että säröisten soundien säätäminen. Ensinmainitulla asetetaan tulovahvistus, ja jälkimmäisellä taas vahvistimesta lähtevän äänen voimakkuus, jonka tarkkailemisessa auttaa VU-mittari.

Ashdown CTM-15:n ekvalisaattori on puolestaan kytkennältään passiivinen. Itse säätimistö on kolmialueinen (bass, middle, treble).

Liitäntöjen suhteen vahvistin on varustettu linjatasoisella DI-lähdöllä (XLR), kahdeksan ja neljän ohmin kaiutinlähdöillä sekä kuulokelähdöllä.

Image

Ashdown CTM-15 painaa 5,34 kilogrammaa, ja sen fyysiset mitat ovat 150 x 240 x 180 millimetriä. Valmistusmaaksi ilmoitetaan Kiina.

Lisätiedot: Nordsound