Ashly EcoTour – keveämmin keikalle

Image

Kaksi- ja nelikanavaisissa päätevahvistimissa käytetään D-luokan vahvistintekniikkaa, ja niissä on valmistajan mukaan äärimmäisen hyvä hyötysuhde. Ekotehokkuutta tuo myös keveys – malliston pienin painaa alle yhdeksän kiloa ja suuritehoisinkin vain hiukan yli 10 kiloa.

Ashly on nimennyt EcoTour-sarjansa kuusi eri mallia loogisesti: mallitunnuksen ensimmäinen luku ilmaisee kanavakohtaista nimellistehoa, pisteen jälkeen sijoitettu numero kanavamäärää. Toisin sanoen EcoTour 500.2 on kanavateholtaan 500 wattia ja kanavia on kaksi kappaletta. Vastaavasti sarjan kookkaimmassa mallissa kanavateho on 1500 wattia ja kanavamäärä (EcoTour 1500.4).  

Vahvistimet toimivat jopa 0,2 ohmin kuormalla ja kanavaparit voidaan kytkeä siltaan tehon kasvattamiseksi. 
EcoTour-päätevahvistimet sopivat myös 70 ja 100 voltin asennuksiin.

Image

Jokaisessa mallissa on kanavakohtainen ylipäästösuodin (HPF), jonka nimellinen rajataajuus on 80 Hz ja jyrkkyys 12 dB oktaavia kohden. Pieni vipukytkin (dip switch) on sijoitettu vahvistimen takalaitaan, josta löytyy myös toinen kanavakohtainen valintakytkin limitterin käyttöä varten. 
Kolmas pikkukytkin on nelipykäläinen ja se vaikuttaa tulovahvistukseen (gain). Sen neljä eri vaihtoehtoa ovat 26 dB, 32 dB, 38 dB ja 1,4 V. 
Vahvistimissa on myös etulevyyn sijoitetut portaattomat tulosignaalin säätimet (volume) jokaiselle kanavalle.

Image

Ashly on toteuttanut EcoTour-päätevahvistimien tuloliitännät sekä EuroBlock- että XLR-komboliittimin, kaiutinlähdöt puolestaan ovat Neutrikin Speakon-liittimillä.

Lisätiedot: Noretron Communication