Audient iD44 MKII – uudistettu laitos

Image

iD44 on palvellut Audientin interface-malliston lippulaivana vuodesta 2018 ja uudet ominaisuudet turvaavat aseman nyt myös vuosiksi eteenpäin. 
 


Itse perusraami on ennallaan, vaikka kotelon pinta onkin nyt tummempaa väriä kuin ensimmäisen sukupolven laitteessa (testattu Riffissä 4/2018, artikkeli aukeaa luettavaksi tämän linkin kautta).
Vain etulaidan kuulokejakkien kohdalla huomaa selvän fyysisen eron: kaksi itsenäistä kuulokelähtöä omine voimakkuudensäätimineen kuuluvat edelleen varusteluun, mutta ensimmäiseen näistä voi nyt kytkeä kahdet kuulokkeet samanaikaisesti – yhdet 6,3 mm:n plugilla ja toiset 3,5 mm:n plugilla.

Image

Ns. Loop Back -toiminto – eli mahdollisuus äänittää tietokoneelta kuunneltavaa audiota uudeksi tallenteeksi esimerkiksi puhelun tai videoneuvottelun aikana – on kokonaan uusi ominaisuus.

Audient on varustanut iD44 MKII:n myös täysin uusilla A/D- ja D/A-muuntimilla, joiden signaali/kohinasuhde on tiedotteen mukaan peräti yhdeksän desibeliä parempi kuin edeltäneessä mallissa.

Heritage-sarjan mikseristä poimittuja mikrofonivahvistimia on neljä, ja kahdessa ensimmäisessä kanavassa on mahdollisuus kytkeä niiden tilalle instrumenttikäyttöön suunniteltu JFET-etuaste.
Kahdessa ensimmäisessä tulokanavassa on myös erillisin lähtö- ja paluujakein toteutetut inserttipisteet.

Kanavakohtaiset kytkimet phantom-syötölle, tulosignaalin vaimennukselle (pad -10 dB) sekä bassoleikkurille ovat ennallaan.

Balansoituja analogisia linjalähtöjä on edelleen neljä kappaletta ja ne muodostavat kaksi itsenäistä stereoparia, joita voi hyödyntää yhtä lailla tarkkaamon monitorikuunteluun kuin studion kuulokesyöttöinä.

Image

Digitaalipuolella laajennukset hoidetaan kahden Adat-normin optisen lähdön ja kahden paluun kautta, jolloin näytetaajuudesta riippuen saadaan 4 + 4 tai 8 + 8 lisäkanavaa.
Optista liitäntää voi käyttää Adat-normin sijasta myös stereofonisena S/P DIF -väylänä.

Kansilevyn painokytkimisytä kolmelle voi määrittää itse tehtävän, esimerkiksi kuuntelun monotuksen, polariteetin käännön tai vaihtoehtoisen kaiutinperin käytön.
Talkback-komennolle, kaiutinten vaimennukselle sekä täydelle mykistykselle on ennalta määritellyt kytkimensä.

Myös kuunteluvoimakkuuden pääsäätönä toimiva kookas data-pyörä on säilyttänyt kaksoisroolinsa: id-painokytkimen painalluksena se muuttuu virtuaaliseksi scroll-pyöräksi, jolla säätää DAW-ohjelman valittuja parametrejä.

Valmistajan esittelyvideo:

Lisätiedot: Intersonic