Audio Sprockets ToneDexter II – wavemapilla parempi soundi

Image

Muutama vuosi sitten julkistettu ToneDexter toi akustisen kitaran sähköiseen vahvistamiseen uuden vaihtoehdon, koska sen DSP-algoritmi mahdollisti instrumentin akustisen soinnin ”mallintamisen” soittimessa olevalle tallanalusmikille. Nyt laitteesta on julkistettu uusi versio.

ToneDexter II erottuu edeltäjästään muutaman uudistuksen kautta.
Ensinnäkin pikkuruinen näyttö on korvattu isomalla värinäytöllä, jolla näkyvät ydintoiminnot. Lisäksi preset-paikkoja on nyt 32 kappaletta, ja niitä voi myös hallita USB-liitännän kautta.
Efektiluuppi puolestaan on nyt varustettu erillisillä send- ja return-liitännöillä pelkän TRS-jakin sijaan.
Myös ekvalisaattoria on monipuolistettu parametrisellä keskialueen säädöllä sekä ylipäästösuotimilla.

Ydintoiminto eli wavemapin luominen käy ToneDexter II:ssa kuin ennenkin: kytketään ulkoinen mikrofoni mikkituloon, suunnataan se soitinta kohti kuten äänitystilanteessa, ja liitetään kitara piuhalla instrumenttituloon.
Sen jälkeen polkaistaan jalkakytkimellä train-tila päälle, ja aletaan soittamaan, jolloin ToneDexter moduloi automaattisesti instrumenttituloon saapuvan äänen vastaamaan mahdollisimman paljon oikean mikrofonin poimimaa ääntä.
Kun yhdistelmä miellyttää omaa korvaa, tallennetaan uusi wavemap vapaaseen preset-paikkaan.

Audio Sprockets ToneDexter II on varustettu instrumenttitulolla ja -lähdöllä, joille on omat voimakkuussäätimet.
Lisäksi on stereotulo ja stereolähtö, joista jälkimmäinen toimii myös kuulokelähtönä.
Näytön ympärillä on myös säätimet ekvalisaattorille (low, mid, high), wavemapin valintaan ja editointiin, sekä äänenmuokkaukselle.

Image

ToneDexterissä on kaksi jalkakytkintä, joista oikeanpuoleisella aktivoidaan mykistys, viritysmittari sekä skrollataan preset-paikkoja. Vasemmanpuoleisella polkaistaan päälle buustaus, train-tila, ja niin ikään skrollataan.

Image

Takapaneelissa on mikkitulo phantom-virralla ja tasosäädöllä, jotka toimivat automaattisesti.
Lisäksi on liitäntä jalkakytkimelle, efektiluuppi sekä balansoitu DI-lähtö, samoin kuin liitäntä mukana tulevalle virtalähteelle. 

Audio Sprockets ToneDexter II toimii valmistajan mukaan myös muiden akustisten soittimien, kuten mandoliinin, banjon, kontrabasson tai viulun kanssa.

Lisätiedot: Kitarapaja