Nayteikkuna

Avantone Pro Kick — sub-harmoniaa bassarille

Kikka on tiedotteen mukaan tunnettu jo The Beatlesin sessioista saakka, mutta omatoimisten viritysten sijaan Avantone Pro tarjoaa tuotteistettua Kick-mikrofonia, jossa dynaamisena mikrofonina palveleva kautinelementti on kiinnitetty käytännöllisesti ja varustettu valmiiksi XLR-liitännällä.


Valkoisella pahvikartiolla toteutettu elementti on sijoitettu 10-tuumaisen rummun koivurunkoon ja sitä suojaa sekä edessä että takana sähkörummuista tuttu verkkokalvo. Kotelointi on siis läpihengittävä ja ääniaallot pääsevät jatkamaan matkaansa elementin ohitse.

 

 

Elementti itsessään on sama seitsentuumainen, jota Avantone käyttää Chris Lord Algen kanssa yhteistyössä kehittämässään CLA-10-lähikuuntelumonitorissa (NS-10-klooni).

Kick on tarkoitettu tavanomaisen mikityksen tueksi ja Avantone Pron mukaan se tekee isosta soundista todella massiivisen tuomalla bassorekisterin alimmatkin kerrokset kuuluville.
Mikrofonina elementin taajuuskaistaksi ilmoitetaan 50 Hz – 2 kHz ja sen suuntakuvio on kahdeksikko. Nimelliseksi impedanssiksi kerrotaan 6,3 ohmia.

 

 

Tavallinen kevytrakenteinen mikrofoniteline ei kannattele Kick-mikrofonia riittävän tukevasti, joten Avantone Pro on kehittänyt sille oman, rumputelineistöstä tuttuja piirteitä omaksuneen ja tarpeeksi jykevän telineensä.

Lisätiedot: Avantone

04.06.2020
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy