Blackstar HT-5RH MK III – pieni, mutta monipuolinen

Image

Brittivalmistaja on julkistanut kolmannen sukupolven versiot HT-sarjan vahvistimistaan, jotka ovat saatavilla niin nuppeina kuin komboina.

Porukan toiseksi pienin vahvistin on HT-5RH MK III, jonka maksimiteho on viisi wattia, joskin kytkimellä voidaan valita käyttöön myös vieläkin pienempi 0,5 watin vaihtoehto.
Nupin etuaste toimii yhden ECC83 / 12AX7 -putken voimin, kun taas pääteaste on varustettu 12BH7-putkella.

Image

Yhdellä tuloliitännällä varustetussa vahvistimessa on kaksi kanavaa (clean, OD). Näistä ensinmainitussa on volume- ja tone-säätimet, sekä voice-kytkin, jolla voidaan valita amerikkalaistyylinen tai vastavuoroisesti brittiläinen sointityyppi. 
Overdrive-kanavassa on volume- ja tone-säätimet sekä niin ikään voice-kytkin. Kanavien vaihto onnistuu suoraan vahvistinpaneelin kytkimelläkin. 

Kolmialueinen ekvalisaattori (treble, middle, bass) on kanaville yhteinen, ja sen lisänä on ISF-säädin, jolla voidaan siirtyä portaattomasti amerikkalaisen (Fender) tai brittiläisen (Marshall) sointityypin välillä. 
Lisäksi säätimistöön kuuluu reverb, jolla säädetään kaiun voimakkuutta. 

HT-5RH MK III on liitäntöjen osalta varustettu kolmella kaiutinlähdöllä, jotka antavat seuraavat vaihtoehdot: 2 x 16 ohmia, 1 x 8 ohmia tai 1 x 16 ohmia. 

Image

Lisäksi on efektiluuppi (send, return) nimellistason valinnalla, cab rig -lähdöt (linja/kuulokelähtö sekä balansoitu DI kolmella valinnaisella kaappimallinnuksella), USB-lähtö äänittämistä varten (myös cab rig -mallinnuksella) sekä linjatulo. 
Tämän ohella vahvistimessa on liitäntä jalkakytkimelle, jolla voidaan vaihtaa kanavaa sekä niiden voice-vaihtoehtoja.

Blackstar HT-5R MK III -komboversio on varustettu 12 tuuman kaiutinelementillä. 

Image
Image

Lisäksi sarja käsittää HT-1R- ja HT-20R MK III -mallit, niin ikään nuppeina tai komboina. 

Lisätiedot: EM Nordic