Blackstar St. James plugin – nupit myös virtuaaliversiona

Image

Blackstarin St. James -vahvistimet ovat nyt saatavilla myös plugarimuodossa.

 

St. James -plugarin todetaan sisältävän paitsi täsmälliset mallinnukset EL34- ja 6L6-vahvistinnupeista, myös monipuolisen pedaalivalikoiman, joka käsittää seuraavat efektit: kompressori, särö, chorus, phaser, reverb, delay, flanger sekä tremolo.

Efektit on jaoteltu kahteen ryhmään, joista pre-tarkenteella nimettyyn kuuluvat tyypillisesti kitaran ja vahvistimen väliin sijoitettavat pedaalit:

Image

 

Post-efekteiksi nimetyt puolestaan ovat niitä, jotka usein kytketään vahvistimen efektilenkkiin:

Image

 

Lisäksi plugarissa on erillinen Dept.10-ekvalisaattori, jossa on korkeiden ja matalien taajuuksien leikkauksen ohella neljä puoliparametristä kaistaa valittavin keskitaajuuksin.

Image

 

 

Blackstar St. James -plugarissa on myös Cab Rig -nimeä kantava DSP-kaiutinmallintaja.
Algoritmin kuvaillaan simuloivan kaiuttimen, kaapin, mikrofonin ja huoneen ”uskomattoman tarkasti” ja ilman mainittavaa latenssia. Mallinnukset on luotu yhdeksän Blackstar-kitarakaapin ja kuuden tunnetun mikrofonin pohjalta.

Blackstar St. James plugin toimii sekä Windows (AMD/Intel Core)- että Mac-koneilla (Intel Core/M-sarjan Apple Silicon). Lisäksi käyttöä varten vaaditaan iLok-lisenssimanageri ja internetyhteys. Tarkemmat konekohtaiset vaatimukset löytyvät valmistajan sivustolta.

Blackstar St. James -plugarin hinnaksi valmistaja ilmoittaa 99 euroa.

Lisätiedot: EM Nordic