Boss BP-1W – esivahvistin ja boosteri

Image

Boss-pedaalien uusin tulokas, BP-1W, sisältää valmistajan kahden klassikkoefektin esivahvistinkytkennät. Kuten muutkin WazaCraft-pedaalit, tämäkin on valmistettu Japanissa.

Boss BP-1W on varustettu vain kahdella säätimellä, joista gain vaikuttaa säröytymisen määrään, ja level taas pedaalin lähtövoimakkuuteen.

 

Image


Lisäksi on kolmiasentoinen mode-valitsin, jolla valitaan esivahvistinkytkennän tyyppi.
Vaihtoehto RE tuottaa RE-201 Space Echon kytkennästä tutun sointivärin ja vasteen, jonka kerrotaan antavan soundiin lämpöä ja läskiä jo alhaisellakin gain-määrällä.
CE-1-valinnalla puolestaan saadaan kyseisen chorus-pedaalin kytkennästä tuttu kirkas, kellomainen ja alataajuuksiltaan tiukka vaste.
Vaihtoehto NAT (”natural”) taas antaa luonnollisen ja iskevän soinnin ilman värittymistä.

Image

 

Boss BP-1W mahdollistaa myös kahden erilaisen bufferityypin valinnan pedaalin etulaidasta. Näistä STD viittaa normaaliin bufferiin, ja VGT puolestaan vintage-tyyliseen bufferointiin.
Jälkimmäisessä tilassa tuloliitännän impedanssi on alhaisempi (100 kilo-ohmia), kun taas std-tilassa tuloimpedanssi on näinä päivinä standardiksi vakiintunut yksi (1) megaohmi.
Jalkakytkimellä pedaali polkaistaan päälle tai bufferoituun bypass-tilaan.

Image

Tulo- ja lähtöjakkien lisäksi varustukseen kuuluu liitäntä yhdeksän voltin verkkoadapterille (suositellaan PSA-sarjaa).
Virrankulutus on 60 milliampeeria, ja pedaali toimii vaihtoehtoisesti alkaaliparistolla, jolloin käyttöaikaa luvataan noin 4,5 tuntia per paristo.

Lisätiedot: Roland Suomi