Boss VE-22 – solistin oma efektipedaali

Image

Mikrofonivahvistimen ja erityisesti laulukäyttöön suunnitellun efektilaitteen yhdistelmä julkistettiin tammikuussa ja valmistajan mukaan laite on saman tien myös myynnissä alan liikkeissä.  

Laulusoundin muokkaamiseen VE-22:ssa on 39 erilaista efektiä, joiden joukossa on studiotoiminnasta tuttuja perustyökaluja ekvalisaattorista kompressoriin ja delay-tyyppisistä toistoefekteistä reverb-nimikkeen alle mallaaviin tilakaikuihin.

 

Image

Yleiskäyttöistä valikoimaa laajentavat automaattinen vireen korjaus hienovaraisesti tai samalla toiminnolla mahdollinen voimallisempi efektinomainen muokkaus, niin ikään vireen muutokseen perustuva ja annetun sävellajin puitteissa toimiva harmoniaprosessori keinostemmojen luontiin, mahdollisuus säröyttää laulusoundia tai nuhruuttaa äänenlaatua lo-fi-henkisesti, mahdollisuus tuottaa modulaatioon perustuvia tehosteita ja niin pois päin.

Käyttöä varten efektejä ja niiden asetuksia voi tallentaa laitteen muistiin, josta ne kutsutaan esille jalkakytkimillä. Samoilla polkusimilla voi myös kytkeä päälle tai pois yksittäisiä efektejä.   
Tehtaalla VE-22:n muistiin on tallennettu valmiiksi 50 erityyppistä valmista asetuskokonaisuutta ja lisäksi on 99 muistipaikkaa käyttäjän omille sommitelmille.

Laitteessa on myös loop-toiminto, jota ohjataan samaisilla jalkakytkimillä. Äänitettävän/toistettavan luupin pituus on enimmillään 37 sekuntia.

 

Image

Mikrofoniliitäntä on laitteen takalaidassa ja sille on erikseen esivahvistuksen säätö (mic sens) sekä kytkin phantom-virran syötölle. 
Balansoidut päälähdöt toimivat joko mono- tai stereokäytössä ja XLR-liitäntöjen ohessa ääntä voi ohjata kuulokekuunteluun tai luurien sijaan samasta 3,5 mm:n jakkiliittimestä balansoimattomana linjatason signaalina esimerkiksi monotorointiin.
Aux in ja USB-C-väylä sopivat ulkoisen ohjelmalähteen käyttöön.
Lisäksi takalaidassa on myös jakki ekspressio-pedaalille, jolla voi käytön aikana ohjata erinäisiä efektiparametreja.

Boss ilmoittaa VE-22:lle seuraavat tekniset suoritusarvot. 
Muunnos analogisesta mikrofonisignaalista digitaaliseksi koodiksi hoidetaan 24-bittisenä ja 48 kHz:n näytetaajuudella, prosessointi laitteen sisällä puolestaan 32-bittisellä liukulukutekniikalla.
Muunnos takaisin analogisignaaliksi tehdään 32-bittisellä muuntimella.

Laite toimii neljällä AA-kokoisella sormiparistolla, tai vaihtoehtoisesti Boss PSA-S-verkkolaitteella (9 V / 500 mA, lisävaruste). 

Lisätiedot: Boss Suomi