Cordial Ecocord – ekologisempi kaapelivaihtoehto

Cordial on julkistanut Ecocord-kaapelimalliston, jossa hankalasti kierrätettävä PVC-muovi on korvattu TPE-V-nimisellä materiaalilla. Se on kierrätettävää, energiatehokasta sekä kevyttä että joustavaa.
Kaapelin taipuisuuden ja kestävyyden kerrotaan vastaavan perinteisiä materiaali- ja rakenneratkaisuita.

 

Ensimmäinen sarjaan kuuluva tuote on Ecohemp-kaapeli, jonka kangaspinta on valmistettu sataprosenttisesti kierrätettävistä hamppukuiduista, joille on annettu poikkeuksellinen, vihertävänruskean ulkoasu. Tekstiilimateriaali on GOTS-sertifioitu.

Myös pakkaus on linjan mukainen ja siinä käytetään kierrätettyä pahvia.

Euroopassa valmistettuja Ecohemp-kaapeleita on saatavilla useilla eri liittimillä.
Perusliittiminä käytetään Neutrikin valmistamia, valmiiksi hieman patinoituneen näköisiä 6,35 mm:n premium-plugeja, joiden vaihtoehtona ovat Neutrikin Silent-plugit. Kaapeleita valmistetaan sekä suorilla että kulmaliittimillä varustettuina. 

Johtojen häiriösuojauksesta on huolehdittu kaksinkertaisella kuparipunoksella sekä johtavalla muovipinnoitteella. Eristetyn sisäjohtimen läpimitta puolestaan on 0,50 neliömillimietriä.
Ecohemp-kaapeleita valmistetaan tällä hetkellä kolmen ja kuuden metrin pituisina.

Kaapeleiden kestävyyttä on testattu riippumattoman DTNW Öffentliche Prüfstelle GmbH:n laboratoriossa, jossa piuhoille on valvotuissa olosuhteissa aiheutettu tiedotteen mukaan kahden vuoden käyttöä vastaava rasitus.

Kaapeleissa ja liittimissä käytetyn kuparin kompensoimiseksi Cordial tekee yhteistyötä Trees For The Future (TREES) -organisaation kanssa, ja jokaista myytyä Ecocordia kohden istutetaan yksi uusi puu Saharan eteläpuoliseen Afrikkaan.

Lisätiedot: Noretron Komponentit

13.03.2023
|
Anssi Eriksson
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy